Nadchádzajúci skladací telefón od Samsungu si môžeme prehliadnuť na uniknutých renderoch.

Uvedenie nového Samsung Galaxy Z Fold5 sa blíži a vďaka početným únikom už máme o ňom celkom dosť informácií. Overený zdroj na Twitteri @onleaks spolu so SmartPrix.com teraz priniesli sériu renderov, na ktorých je telefón vidieť doslova z každého uhla.

Rendery potvrdzujú prítomnosť nového pántu v tvare kvapky vody, ktorý by mal odstrániť či aspoň výrazne zmierniť stále badateľný záhyb v strede obrazovky, kde sa displej skladá napoly. Ide vraj o podobnú konštrukciu, ako pánt Flexion druhej generácie, ktorý použilo Oppo v modeli N2 Find.

Na obrázkoch ešte vidieť dosť výrazne vystupujúci modul zadného fotoaparátu s tromi objektívmi. Zaujme iná pozícia prisvetľovacej diódy, ktorá už nie je pod objektívmi, ale naboku. Fotoaparát ako taký sa údajne ale príliš nezmení a stále bude parametrami i kvalitou zaostávať za najvyšším telefónom Galaxy S Ultra.

Celkovo si vraj Galaxy Z Fold5 zachová rovnaký 6,2-palcový vonkajší displej a 7,6-palcovú vnútornú obrazovku. Možno sa však dočkáme zmenšenia rámčekov po celom obvode, čo by bolo vítané. Očakáva sa, že zariadenie bude mať rozmery 154,9 x 129,9 x 6,3 mm v rozloženom stave a 154,9 x 67,1 x 13,5 mm v zloženom stave, teda by bol o niečo tenší ako aktuálna verzia. Veľké dizajnové zmeny by ale nemali nastať.

Jedna z posledných správ tiež hovorí, že Galaxy Z Fold5 aj ďalšie novinky by mali prísť o čosi skôr než sa pôvodne plánovalo.

Zdroj: SmartPrix.com

Zdroje: Twitter.com, SmartPrix.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.