Naznačujú to ďalšie správy z prostredia spoločnosti.

Spoločnosť Samsung každý rok usporadúva dve veľké konferencie Unpacked, na ktorých uvádza vlajkové smartfóny, slúchadlá a inteligentné hodinky, prípadne tablety. Pokým začiatok roka patrí smartfónom série Galaxy S, tak druhá polovica roka je vyhradená pre skladacie zariadenia Galaxy Z a nositeľnú elektroniku.

Nedávne správy dokonca naznačili, že Samsung pre tento rok pripravuje viaceré zaujímavé zmeny, ktoré by mali okrem nového miesta konania udalosti Unpacked zahŕňať aj skorší termín uvedenia skladacích telefónov série Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. Spolu s týmito skladacími novinkami by mali byť predstavené aj nové tablety Galaxy Tab S9 a hodinky série Galaxy Watch6.

Zdroj: ThePixel.vn

O skoršom termíne konania udalosti Unpacked sa začína v technologických kruhoch hovoriť čoraz častejšie, čiže je skutočne možné, že Samsung tento rok nenecháva nič na náhodu, a bude sa snažiť v čo najväčšej možnej miere obhájiť a upevniť si svoje vedúce postavenie na poli skladacích telefónov.

Samotná spoločnosť dokonca potvrdila, že skladacie zariadenia dostanú v druhej polovici roka veľký marketingový impulz. Toto rozhodnutie spoločnosti nie je pritom až tak prekvapujúce, keďže jej priamo pred očami vyrastá skutočne veľmi silná konkurencia v podobe spoločností Oppo, Vivo a Xiaomi. Medzi výrobcov skladacích zariadení sa čoskoro zaradí aj spoločnosť Google s modelom Pixel Fold, ktorý má byť na trh uvedený už túto jeseň. Okrem toho je možné, že Samsung chce aj zväčšiť rozostup medzi uvedením svojich skladacích zariadení a novej série iPhone 15.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: IceUniverse
Samsung Galaxy Z Flip5

Skoršie uvedenie skladačiek potvrdzujú nové správy

Tie tvrdia, že Samsung sa nielenže snaží upevniť si svoje postavenie v segmente skladacích telefónov, ale aj to, že spoločnosť plánuje zdvojnásobiť ich produkciu. Hoci všetko bude samozrejme závisieť od aktuálnych predajov, minimálne plány sú údajne takto nastavené. Aj analytik Ross Young tvrdí, že „odhady výroby Z Flip5 na júl 2023 sú približne dvojnásobné v porovnaní so Z Flip 4 v roku 2022„.

V súvislosti s očakávaným zvýšením predajov sa bude Samsung údajne viac zameriavať na model Galaxy Z Flip5, ktorý bude nielen štýlovejší, ale zároveň aj lacnejší (to platí pre všetky generácie). Okrem toho, predaje série Galaxy Z Flip sú oproti Z Fold oveľa väčšie.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.