NVIDIA chce lepší zážitok z hrania.

Technológia G-SYNC je na trhu viac ako rok. Ak nie ste náruživý hráč, pravdepodobne ste sa s ňou nestretli – nebol dôvod. Jej princíp spočíva v tom, že prepojí grafickú kartu a monitor (ten má v sebe zabudovaný špeciálny čip), aby obe zariadenia komunikovali rovnakou frekvenciou. Technológia má vyriešiť problém neplynulého hrania, resp. menšieho oneskorenia ovládania.

Monitory s technológiou G-SYNC sú určené špecifickej skupine hráčov. Má zmysel ich kupovať, ak sa chcete na PC primárne hrať. Takýto monitor je v opačnom prípade prepych. Technológia bola doteraz dostupná iba pre stolné počítače (prečítajte si recenziu modelu spoločnosti Philips) avšak teraz prichádza aj do notebookov. V tomto prípade nie je potrebné, aby mal monitor v sebe zabudovaný špeciálny čip, pretože grafická karta je s monitorom priamo prepojená. Neznamená to však, že akýkoľvek monitor notebooku môže technológiu podporovať. Kompatibilné budú iba vybrané obrazovky.

Dodajme, že aby ste mohli technológiu G-SYNC v notebookoch využívať, budete potrebovať grafickú kartu triedy NVIDIA GeForce GTX 965M, GTX 970M alebo GTX 980M. Mobilné G-SYNC monitory budú mať spočiatku 15,6 alebo 17,3 palcov a vo vybraných prípadoch ponúknu obnovovaciu frekvenciu 75 Hz. Väčšina dnešných notebookov má frekvenciu monitora 60 Hz. V prípade stolných monitorov budú vybrané nové modely s G-SYNC podporovať rozlíšenie 4K.

Prvé modely, ktoré ponúknu mobilnú verziu technológie G-SYNC

Prvé modely, ktoré ponúknu mobilnú verziu technológie G-SYNC

Zdroj: Forbes

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit