Okrem inteligentného pomocníka od Google budú mať smart TV od LG integrovaného aj vlastného asistenta. 

Už o pár dní štartuje dlhoočakávaný technologický veľtrh CES 2018 v Las Vegas. LG na ňom plánuje, okrem unikátneho 88–palcového televízora s rozlíšením 8K, predstaviť aj ďalšie svoje novinky v segmente inteligentných televízorov. Predstavitelia juhokórejského technologického giganta prezradili, že tohtoročné novinky budú vybavené aj hlasovým asistentom od Google.

V minulosti zvykla firma dodávať svoje televízory s operačným systémom webOS vybavené o vlastného digitálneho asistenta. Po novom bude mať používateľ na výber medzi asistentom od LG, alebo Google Assistantom, respektíve môže na delegovanie rôznych úloh využívať oboch súčasne. LG tento fakt považuje jednak za krok dopredu v rámci svojej novej produktovej línie ThinQ (LG takto branduje produkty so vstavanou umelou inteligenciou) a jednak ho považuje za konkurenčnú výhodu v porovnaní so svojimi najväčšími konkuretnmi.

LG je autorom prvého 8K televízora na svete

Kým vlastný hlasový asistent ThinQ bude mať na starosti vykonávanie úloh úzko spojených s prehrávaným obsahom v TV (hlasové povely typu „vyhľadaj ten a ten program“, „po skončení filmu sa vypni“ či „nahraj tretiu epizódu tohto seriálu“), úlohou Google Assistenta bude plnenie všetkých ostatných úloh (komunikácia s ostatnými inteligentnými zariadeniami v rámci domácnosti, informácie o aktuálnom počasí, o najrýchlejšej ceste do práce a podobne). Využiteľnosť oboch digitálnych pomocníkov súčasne však bude limitované iba pre využitie v konkrétnych krajinách. LG zatiaľ nešpecifikovalo, ktoré krajiny má na mysli. Firma jedným dychom dodáva, že ich ThinQ AI TV prijímače sa stanú nie len centrom multimediálnej zábavy, ako tomu bolo doteraz, ale aj inteligentným „rozcestníkom“ domácnosti v podobe získavania i dostribúcie informácií a úloh rozličného typu.

Spolu s iniciatívou integrácie umelej inteligencie do svojich TV prijímačov prináša LG aj inováciu v podobe nového obrazového procesora s názvom Aplha 9. Ten má zabezpečiť vylepšenú redukciu šumu, dokonalejšie vykreslenie farieb i podporu prehrávania obsahu pri 120 fps pri vysokej frekvencii.

Zdroj: The Verge

 

Mohlo by vás zaujímať:

LG ukáže na CESe 88-palcový televízor s rozlíšením 8K. Pôjdeme sa naň pozrieť