Môžete na ňu písať fixkami a jednoducho ju čistiť.

Chromebooky sú obľúbené najmä v školskom prostredí. Vďaka dlhej výdrži batérie a dobrej funkcionalite ide o ideálne zariadenie pre študentov – minimálne v zahraničí tomu tak je.

Na Slovensku je jediným predajcom Chromebookov spoločnosť Acer. Tá na výstave CES 2017 v Las Vegas predstavila nový model, ktorý vyniká najmä odolnosťou. Zariadenie prežije pád z výšky 1,22 metra a je odolné aj voči poliatiu. S podobným konceptom teraz prichádza spoločnosť CTL. V jej prípade je Chromebook odolný voči pádu z výšky 76 cm a odolá poliatiu 3 dl vody.

Čím sa však Chromebook od CTL odlišuje od konkurencie, je veko, ktoré funguje aj ako prenosná školská tabuľa. Používateľ si môže na veko písať alebo kresliť fixkami a jednoducho ho vyčistí. Z hľadiska špecifikácií ide o klasicky vybavený Chromebook s 11,6-palcovým IPS displejom s rozlíšením 1366 × 768, procesorom Intel Braswell N3060, 4 GB RAM a 32 GB úložiskom.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Odolný Acer Chromebook pre študentov na CES 2017

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit