Donedávna bol spokojným používateľom modelu Galaxy Z Fold3.

Keďže aj Bill Gates je odkázaný na smartfóny, ktoré sú bežne dostupné na trhu, už pred časom si vybral telefón od Samsungu. Je však pravdou, že k moderným technológiám sa dostane ešte predtým, ako sú uvedené na trh. Pozoruhodné je, že až doteraz bol spokojným používateľom staršieho Galaxy Z Fold3, hoci Samsung ešte minulý rok vydal jeho pokračovanie.

Rovnako je pozoruhodné aj to, že Gates dal prednosť „skladačke“ od Samsungu pred Microsoft Surface Duo 2, ktorý by mal onedlho dostať nástupcu so skutočne skladacou obrazovkou. O tom, že zakladateľ spoločnosti Microsoft používa Galaxy Z Fold3, sa rozrozprával ešte minulý rok počas podujatia AMA. Teraz sa však na jeho pokračovaní dozvedáme, že teraz prešiel na najnovší Galaxy Fold, čiže Galaxy Z Fold4.

Z Fild4 a Z Fold4Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Displeje na Galaxy Z Flip4 (vľavo) a Z Fold4 (vpravo) majú teraz lepší pomer strán

Tento telefón mu daroval predseda predstavenstva spoločnosti Samsung Lee Jay-Yong počas návštevy Južnej Kórei. Gates nezabudol zdôrazniť, že na zariadení od Samsungu používa softvér a aplikácie spoločnosti Microsoft, ako napríklad Outlook, hoci aj Samsung má veľmi dobrého mailového klienta aj ďalšie aplikácie.

Gates dodal, že vďaka možnostiam skladacieho zariadenia nepoužíva tablet, keďže mu veľkosti displejov postačujú na bežnú prácu. Okrem toho sa samozrejme spolieha na prenosný počítač so systémom Windows, stolný počítač Surface Studio niekoľko tabúľ Surface Hub.

Ešte včera sa začali objavovať nové správy o skladacom zariadení Surface Duo 3, ktoré by malo podľa dostupných informácií konečne dostať skladací displej, namiesto dvoch samostatných obrazoviek. Po včerajšom kole AMA sme sa však z úst Gatesa o tomto telefóne nedozvedeli nič nové, keďže toto zariadenie je ešte stále iba v štádiu vývoja.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.