Herné delo v podobe slúchadiel Logitech G933 predstavuje silný kaliber najmä pre hráčov. Slúchadlá sa dodávajú s káblami na prepojenie k RCA zdroju zvuku ako aj bežnému počítaču alebo hernému notebooku. Prepojovacie káble potiahnuté látkou sa nebudú zamotávať a majú zvýšenú odolnosť. Ak ale hráte na počítači, ideálne je prepojenie cez USB vysielač, ktorý poskytne bezdrôtové prepojenie slúchadiel a virtuálny zvuk. Logitech Gaming Software umožňuje vytvorenie virtuálneho 7.1 zvuku.

Slúchadlá majú vlastný akumulátor v pravej mušli a úložný priestor na prepojovací USB vysielač v ľavej. Oba kryty sú magneticky prichytené, ľahko ich dáte dole a považujeme to za výborný nápad. Už žiadne lámanie nechtov na to, aby ste odňali kryt. Polstrovanie je bohaté, no mierne tvrdé. Náušníky sa dajú odňať a môžete ich oprať. Sú potiahnuté látkou, čím sa zamedzí nadmernému poteniu uší a hlavy.

Slúchadlá sú dostatočne pevné a kvalita spracovania plastov nás príjemne prekvapila. Už na pohľad vidíte, že kupujete slúchadlá v najvyššej triede. Je to skutočný „high-tech“ na hlave. Nevýhodou je ich slabá vyváženosť. Stačí mierne pohnúť hlavou a spadnú vám. S týmto sme sa ešte nestretli a podľa nás to slúchadlá zráža na pomyselnej priečke použiteľnosti poriadne nízko. Konštrukčné zvyklosti ako otáčanie mušlí na jednoduchšie prenášanie tu zostali. Slúchadlá majú aj silnejší prítlak a treba ich pred použitím vyskúšať.

Nastavenie slúchadiel je najmä o prispôsobení sa softvéru. Môžete si vybrať podsvietenie pre logo na oboch stranách mušle ako aj farebné pásy lemujúce časť mušlí. Vybrať si môžete vlastnú farbu, „dýchanie“ farieb alebo podsvietenie vypnúť. Predĺži sa tým doba používania. Výrobca hovorí o 12 hodinách bez podsvietenia a o 8 hodinách so svetelnými efektami.

Názov modelu / Technické parametreLogitech G933 Artemis Spectrum Snow
Typdrôtové, USB
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]100 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor, USB dongle
Skutočná hmotnosť [g]372

Majú teda významnú spotrebu. Softvér ukazuje aj stav akumulátora, v tomto smere ide o prepracovaný doplnok. Na ľavej mušli sú zároveň makro tlačidlá. Nastaviť im môžete rôzne funkcie, napríklad manažment podsvietenia alebo ekvalizér. Silnou stránkou je možnosť uložiť všetky vaše nastavenia do slúchadiel. Majú totiž internú pamäť. Takisto sme ocenili možnosť vytvárať si zvukové profily.

Poďme na zvuk. Cenová hladina zhltla veľmi veľa z technologických funkcií. Basy nie sú také dynamické ako v prípade iných bežných či herných slúchadiel, isté zastretie pociťujeme aj v oblasti výšok. Stredy sú podané veľmi dobre. Priestorový zvuk sa hodí pri niektorých filmoch, vo všeobecnosti potom pri hraní hier. Pri hudbe ho neodporúčame, zvuk bol príliš skreslený, umelý až plechový.

Hodnotenie
+ technologická výbava, pevná konštrukcia, požitie s PC a konzolami
– zvukové nepresnosti, nestabilné na hlave, silnejší prítlak

Zapožičal: Logitech
Cena: 239 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.