Xiaomi pripravuje aktualizáciu na HyperOS aj pre lacnejšie a staršie modely.

Aktualizácia na Xiaomi HyperOS v posledných týžnoch prichádza aj do modelov v rámci globálneho, resp. európskeho trhu. Aj prví používatelia na Slovensku svoje modely už aktualizovali a nechýba medzi nimi ani náš redakčný Xiaomi 13. Skúsenosti s aktualizáciou sme vám popísali v našom článku, v ktorom sme zhrnuli, ako aktualizácia prebieha a aké sú naše prvé dojmy.

Teraz však Xiaomi plánuje aktualizovať na systém HyperOS ďalšie telefóny, ktoré už nepatria medzi najnovšie vlajkové lode. Aj napriek oficiálnemu aktualizačnému plánu, ktorý sa aktuálne nachádza v prvej vlne, sa náhrada za MIUI pripravuje do niekoľkých modelov či už od Xiaomi, Redmi alebo dokonca aj POCO. Ak vlastníte niektorý z nižšie uvedených telefónov, aktualizáciu zaregistrujete už v blízkej dobe.

Xiaomi HyperOS príde v blízkej dobe do týchto modelov

Ako sme už spomenuli, Xiaomi zatiaľ stihlo priniesť HyperOS do niektorých novších, prevažne prémiových modelov na globálnom trhu. Teraz sa však aktualizácia pripravuje pre ďalšie zariadenia, medzi ktorými nájdeme aj staršie modely, prípadne lacnejšie zariadenia. Nechýba však ani jeden tablet, ktorý rovnako získa náhradu za MIUI v podobe Xiaomi HyperOS. Pre tieto zariadenia sa teda už aktualizácia pripravuje, pričom je známe aj jej konkrétne označenie.

V prípade aktualizácie na Xiaomi HyperOS získajú všetky vyššie uvedené zariadenia aj Android 14, ak ho teda ešte nezískali. Treba si však všímať označenie MI či EU v kóde aktualizácie, pretože v niektorých prípadoch ide o globálnu verziu systému a v iných o európsku. Tieto verzie sa od seba líšia len minimálne, no zároveň nie sú medzi sebou kompatibilné. Keďže teda v prípade Xiaomi 13T Pro ide o globálnu verziu systému označenú písmenkami MI, tak európske verzie systému ešte aktualizáciu nezískajú.

Xiaomi 13T a Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro

Dobrú správu však prinášame najmä používateľom modelov Xiaomi 13 Pro, keďže práve v prípade tohto modelu sa aktualizácia ešte vôbec nevyskytla na trhu. Používatelia sa na ňu teda často pýtajú na fórach a zdá sa, že sa už dočkajú.

Tieto aktualizácie na Xiaomi HyperOS sa už postupne dokončujú a v najbližších dňoch začnú prichádzať do prvých smartfónov. Treba si však uvedomiť, že prvé aktualizácie prídu do telefónov bežiacich v tzv. Mi Pilot programe, teda testerskom programe.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.