Či už sa chystáte vyraziť na rodinnú dovolenku, hudobný festival, svadbu alebo letnú party s priateľmi, určite budete chcieť, aby vaše zážitky zostali uchované. Fotoaparáty aj digitálne služby Canon vám to maximálne uľahčia.

Malá zrkadlovka s veľkým srdcom

So zrkadlovkou Canon EOS 6D Mark II vykúzlite neobyčajné zábery bez veľkej námahy. Uľahčí vám to displej, ktorý je možné vyklopiť a ľubovoľne natočiť. Bez problémov tak zaobstaráte zábery nízko nad zemou aj rozsiahle scenérie s fotoaparátom nad hlavou. Skúste napríklad pri fotografovaní držať prístroj pri páse a získať tak prirodzenejšie portréty.

S ovládaním pomôže Canon Photo Companion

Aplikácia Canon Photo Companion

Zo zrkadlovky nemusíte mať žiadne obavy. S jej používaním aj úplným začiatočníkom skvele pomôže aplikácia Canon Photo Companion. Tá predovšetkým práve majiteľom zrkadloviek ponúka bezplatné kurzy v slovenčine, ktoré poradia, ako zachytávať tie najlepšie snímky. Čo používatelia aplikácie získajú?

Po stiahnutí si vyberú svoj fotoaparát a spôsob, akým fotografujú a aplikácia im prispôsobí zobrazované články a videá. Budú plniť rôzne cvičenia a tipy v rámci kurzu a po ich splnení postupne prechádzať na nové a pokročilejšie, kým nedosiahnu najvyššiu úrovne. Aplikáciu je možné stiahnuť na Google Play a App Store.

Bezzrkadlovka EOS M50: ideálna aj na video

Rozmerovo má bezzrkadlovka Canon EOS M50 bližšie k praktickému kompaktu, ale pritom sa pýši snímačom veľkosti digitálnej zrkadlovky a neuveriteľným výpočtovým výkonom. Vďaka tomu môžete robiť úchvatné fotografie a natáčať videá v rozlíšení 4K, a to aj za zlého svetla. Život svojich majiteľov robí EOS M50 jednoduchším aj vďaka otočnému dotykovému displeju.

Začiatočníci, ktorí su zvyknutí na používanie smartfónu ocenia spôsob zaostrovania a preťahovania dotykom prsta na displeji. V rámci Letného cashbacku možno po nákupe tohto fotoaparátu do konca júla navyše získať späť 50 €.

PowerShot G1 X Mark III: kompakt, ktorý sa kamaráti s Wi-Fi

Canon PowerShot G1 X Mark III je prístroj pre tých, ktorí hľadajú kvalitu digitálnej zrkadlovky v kompaktnom tele. Váha fotoaparátu je ani nie 400 gramov, takže vás nebude obmedzovať pri letných aktivitách. Okrem skvelých snímok s ním natočíte aj nádherné filmy vo formáte MP4 s Full HD.

S Powershot G1 X Mark III bude stiahnutie alebo posielanie fotiek aj videí otázkou sekúnd, a to vďaka Wi-Fi alebo dynamickej komunikácii na krátku vzdialenosť NFC. Pri kúpe tohto prístroja do konca júla možno vďaka akcii Letný cashback získať 50 € naspäť.

Kompakty do vrecka pre tvorivé duše

Dvojica digitálnych kompaktov Canon PowerShot G9 X Mark II a Canon PowerShot G7 X Mark II je určená pre tých, ktorí chcú rozvíjať svoju kreativitu a dať nový rozmer svojim letným príbehom. Tvorte s mierou ovládania presne podľa vašich požiadaviek. Vďaka širokej škále profesionálnych funkcií môžete svoje fotografovanie povýšiť na novú umeleckú úroveň alebo nechať fotoaparát, nech to urobí za vás.

Kompaktné rozmery, veľký snímač, špičkový procesor DIGIC 7 a možnosť jednoduchého a rýchleho spárovania so smartfónom cez rozhranie Wi-Fi alebo NFC z nich robí perfektného spoločníka na každú príležitosť.

Všetky spomienky dosiahnuteľné odkiaľkoľvek

Rovnako ako je dôležité zachytávať zážitky a zásadné životné momenty, je potrebné mať tiež možnosť ich uchovávať a zdieľať so svojimi blízkymi. Canon preto ponúka cloudové úložisko irista, ktoré zdarma ponúka priestor 15 GB pre zachytené spomienky na jednom mieste. Ukladá videá aj snímky v originálnej kvalite, vrátane súborov RAW a inteligentne ich označuje podľa obsahu – od západov slnka po šport, čo zásadným spôsobom zjednodušuje ich vyhľadávanie.

Navyše umožňuje ich pridávanie aj následné zdieľanie prostredníctvom účtov na Google, Facebooku alebo Flickri. Špeciálne na ukladanie a zdieľanie fotografií detí potom slúži úložisko Lifecake, ktoré v rôznych prostrediach (osobný počítač, telefón, tablet) dáva možnosť vytvárať fotoa video kroniku života prístupnú kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Zdroj:Canon

Prečítajte si aj:

Canon G1 X Mark III – kompakt so silou zrkadlovky

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.