Najkrajšie sviatky v roku sú takmer predo dvermi.

Tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov ešte viac presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie na technologické darčeky, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás, aj vašich blízkych. 

Náš výber darčekov pomôže zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov alebo napríklad aj notebookov. Pre lepšiu orientáciu, sme výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. 

Darčeky do 100 eur

Yenkee YKB 3300 Hornet je riešenie pre stredne náročných hráčov, ktorým nestačí na hranie hier kancelárska klávesnica a zároveň nemajú k dispozícii rozpočet, aby si kúpili prémiovú klávesnicu za 100 eur. YKB 3300 Hornet prináša rozumnú výbavu v atraktívnom dizajne.

Hneď po rozbalení klávesnice si všimnete masívnu plastovú konštrukciu, ktorá pôsobí odolne a je navrhnutá, aby prežila aj náročnejšie používanie pri hraní. Súčasťou konštrukcie sú malé stojany, tie umožňujú výškové nastavenie v troch úrovniach. Klávesnicu pripojíte k počítaču 1,8-metrovým pleteným USB káblom, k jeho kvalite nemáme pripomienky. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 31,99 eur
Yenkee YKB 3300 Hornet

Yenkee YKB 3300 Hornet

Darčeky do 200 eur

Huawei FreeBuds Pro sú najnovšie bezdrôtové slúchadlá od Huawei, ktoré zaujmú kvalitou zvuku aj funkciami. Ponúkajú prémiový zvuk a pokročilé funkcie, podobne ako model FreeBuds 3. Zmenil sa však ich dizajn, čo je kľúčová vlastnosť. FreeBuds Pro sú tzv. štuple a to znamená, že sa vkladajú priamo do uší, takmer až do zvukovodu. FreeBuds 3 boli tzv. kôstkové slúchadlá, tie sú položené iba na vonkajšej časti ucha.

Dizajn slúchadiel je kľúčový z hľadiska pasívneho odhlučnenia okolia a aj z hľadiska komfortu. Osobne mám rád kôstkové slúchadlá kvôli pohodlnejšiemu noseniu, avšak štuple dokážu zabezpečiť pasívne odhlučnenie a to je pre mňa dôležitejšia vlastnosť. A keďže mi nosenie štupľových slúchadiel neprekáža, sú mojou voľbou číslo 1 z hľadiska každodenného používania. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 199 eur

Huawei FreeBuds Pro

Huawei FreeBuds Pro

Darčeky do 500 eur

Reproduktor Samsung MX-T50 je vhodný na párty, na záhradu, do telocvične alebo do haly, kde chcete poriadny zvuk. Hmotnosť je takmer 12 kg, no dá sa preniesť v jednej ruke. Dá sa pripojiť k ďalším kompatibilným modelom a vytvoriť tak reťaz až 10 zariadení. Sám o sebe hrá dobre a používa dvojkanálový zvuk. Nepotrebujete nutne dva a viac reproduktorov, aby ste zo systému dostali čo najlepší zvuk.

Je vybavený dvomi stredovými meničmi s priemerom 6,5“ a dvomi výškovými s priemerom 2,5“. Na rozdiel od modelu T70 tu nie je basový menič. Podporuje však zosilnený basový zážitok Dynamic Bass. Dunenie zosilnie a nie je príliš rušivé. Vlastne je tak vyladené, že sme mali tento režim primárne zapnutý. Na šírenie nízkych frekvencií využíva basový tunel smerujúci do spodnej časti. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 349 eur

Samsung Party Audio T50

Samsung Party Audio T50, Zdroj: Samsung

Darček do 1000 eur

OnePlus 8T je vynikajúci telefón, ktorý zaujme najmä rýchlym nabíjaním. Nielen tým, tento model patrí medzi najvybavenejšie telefóny z portfólia tohto výrobcu a že ich teda nemá v ponuke málo. Je tenký, má vynikajúci displej, vlastne je to vlajková loď. A po vzore iných značiek ako napríklad Xiaomi stojí výrazne menej ako iné najvybavenejšie telefóny ostatných výrobcov. Uvidíme, či firma prinesie neskôr smartfón, ktorý sa prehupne cez magickú hranicu 1000 eur.

Medzi najlepšie vlastnosti telefónu rozhodne patria rýchle 65 W nabíjanie, AMOLED displej s frekvenciou 120 Hz a nadstavba OxygenOS 11 a jej možnosti. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: od 629 eur

Luxusný darček

ASUS sa nebojí experimentovať. Pred rokom predstavil prvý kancelársky notebook s dvoma displejmi – ASUS ZenBook Pro Duo a teraz sa s podobným konceptom snaží presadiť aj na trhu s hernými notebookmi. ROG Zephyrus Duo 15 GX550 zaujme unikátnym dizajnom, ale aj brutálnym výkonom.

ROG Zephyrus Duo 15 GX550 okamžite zaujme svojou výbavou, ktorá je špičková a atakuje hranice toho, čo dokážu výrobcovia aktuálne vtesnať do kompaktného tela notebooku. V prípade GX550 hovoríme o zariadení s rozmermi 360 × 268 × 20 mm a hmotnosťou iba 2,4 kg. Jasné, na trhu nájdete aj ľahšie notebooky, avšak toto zariadenie má vynikajúci pomer hmotnosť/reálny výkon. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 3499 eur

ROG Zephyrus Duo 15 GX550

ROG Zephyrus Duo 15 GX550

Titulný obrázok: 123rf

Vianočnú poradňu vám prináša:

Kompletný seriál s tipmi na vianočné darčeky nájdete tu.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.