Najkrajšie sviatky v roku sú už predo dvermi.

Ani sa nenazdáme a zasadneme k štedrovečernému stolu. Je úplne prirodzené, že pre svojich blízkych chceme počas Vianoc pripraviť príjemnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme, tak ako každý rok, vyhnúť predvianočnému zhonu, aj keď nie vždy sa to dá. Preto sme pre vás pripravili niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré uľahčia výber toho správneho prekvapenia pod stromček.

Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do cenových kategórií. Seriál „Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu”, budeme aktualizovať každú stredu až do Vianoc. Budeme zverejňovať darčekové tipy, ktoré sa nakoniec môžu vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom.

Darčeky do 100 eur

Carneo S7: Slúchadlá s netradičnými funkciami

Bezdrôtové slúchadlá prevažne na domáce použitie. Typovo vychádzajú sčasti zo slúchadiel s veľkými mušľami. Majú však malý polomer vnútorného výrezu polstrovania, a tak sa na uši iba prikladajú. Dovnútra sa ucho nezmestí, ale prítlak na uši nie je nakoniec taký silný.

Kožené polstrovanie je ale tvrdšie. Rovnaký materiál je použitý aj na spojovacom oblúku. Zo spodnej strany je takisto kožené polstrovanie. Zhora sú slúchadlá spevnené oceľovým oválom. Viac sa dočítate v našom článku na tomto odkaze.

Cena: 34,90 eur

OnePlus Bullets Wireless 2: Moderné slúchadlá s USB-C konektorom

Vynikajúco navrhnuté slúchadlá s umiestnením na krk. Nepoužívajú tvrdý plastový rám, ale gumový materiál. Sú takmer kompletne pružné a tým aj odolnejšie proti polámaniu. Oproti prvej verzii sa výdrž batérie zvýšila na viac ako dvojnásobok a teraz vydržia až 14 hodín.

Hudobne majú veľmi dobre zvládnuté vykreslenie výšok a stredov. Sú ideálne na reprodukciu zvuku vo forme rozšíreného sterea a DTS:X efektov. Budete počuť každý detail zvuku. V oblasti basov majú rezervy. Kompenzáciou je použitie ekvalizéra. Vďaka detailnosti zvyšných dvoch pásiem nebude zvuk zastretý. Basy sú ale slabšie a nutne ich potrebujete doladiť ekvalizérom. To je jediná nevýhoda slúchadiel.

Cena: 99 eur

Darčeky do 500 eur

Canon SELPHY 1300 – rýchla tlač fotiek z dovolenky priamo u vás doma

Canon SELPHY CP 1300 je tlačiareň vhodná pre všetkých, ktorí chcú väčšiu slobodu pri tlači fotiek a oceňujú, že tak môžu urobiť kedykoľvek. Výhodou je tlač zo všetkého možného: z fotoaparátov, smartfónov, pamäťovej karty, počítača alebo USB kľúča. Je možné, že vo fotolabe vytlačíte fotky aj lacnejšie, ale nemáte takú možnosť tvorivosti a okamžitého vyhotovenia ako s použitím SELPHY CP1300.

Cena: 132 eur

Pro-Ject T1: Gramofón s elegantným dizajnom a skvelým zvukom 

Pro-Ject T1 je zjavenie v oblasti Hi-Fi zariadení. Napriek nízkej cenovke ponúka štýlový dizajn, prémiové materiály a v neposlednom rade parádny zvuk. Skvele pôsobí ťažký sklenený tanier, zaisťujúce elimináciu nežiaducich vibrácií i stabilitu otáčok. Minimalistické šasi je vysústružené z jediného kusu MDF a inštalovaná prenoska sa pýši diamantovým hrotom. Výsledkom je hrejivý prejav bohatý na detaily, ktorý si zaslúži každá nahrávka.

Cena: 275 eur

Darčeky do 1000 eur

Huawei P30 Pro – Expert na fotografie

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro je jednoznačne najflexibilnejší fotomobil na trhu. A má všetky predpoklady na to, aby bol aj najlepším fotomobilom. Či je to tak, odhalí až jeho priame porovnanie s konkurenciou, ktoré samozrejme pripravujeme.

Funkcia 10× hybridného priblíženia s minimálnou stratou kvality je naozaj skvelá. Možno nevyvolá okamžitý WOW efekt, avšak ten sa postupne dostaví, keď budete telefón používať, fotiť s ním a zisťovať, čo dokáže. Nie každá fotografia bude skvelá a bezchybná, avšak Huawei P30 Pro je výborný nástroj na fotenie a v segmente smartfónov prináša najviac možností, ako fotiť. Viac sa dozviete v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 899 eur (256 GB verzia)

Luxusný darček

Sennheiser Ambea Soundbar: Dolby Atmos kino, ktoré sa zmestí pod TV

Málokto nájde doma priestor pre zostavu domáceho kina s plnohodnotným Dolby Atmos zvukom. Bežne je potrebné 10 reprosústav inštalovaných aj na strope. To sa ale mení s príchodom revolučnou zostavy Sennheiser Ambea Soundbar. Tá dokáže využiť odrazy a ďalšie pokročilé triky so zvukovým signálom a vyčaruje virtuálne reproduktory v akomkoľvek obývacej izbe. Sama sa pritom decentne usídli pod obrazovkou televízora. Možnosť prehrávania hudby zo smartfónu je potom príjemným bonusom.

Cena: 2 499 eur

Predchádzajúce časti Tipov na vianočné darčeky pre celú rodinu nájdete na odkazoch nižšie:

  1. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 1.
  2. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 2.

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.