Najkrajšie sviatky v roku sú už predo dvermi.

Ani sa nenazdáme a zasadneme k štedrovečernému stolu. Je úplne prirodzené, že pre svojich blízkych chceme počas Vianoc pripraviť príjemnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme, tak ako každý rok, vyhnúť predvianočnému zhonu, aj keď nie vždy sa to dá. Preto sme pre vás pripravili niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré uľahčia výber toho správneho prekvapenia pod stromček.

Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do cenových kategórií. Seriál „Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu”, budeme aktualizovať každú stredu až do Vianoc. Budeme zverejňovať darčekové tipy, ktoré sa nakoniec môžu vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom.

Darčeky do 100 eur

Huawei Band 4: Dobre vybavený fitness náramok 

Huawei Band 4

Huawei Band 4. Zdroj: Huawei

Huawei Band 4 dokáže monitorovať beh, chôdzu, bicyklovanie, plávanie a ďalšie fyzické aktivity. Má odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a ponúka nepretržité monitorovanie tepu či sledovanie kvality spánku. Band 4 umožňuje merať aj okysličenie krvi.

Náramok má hmotnosť iba 24 gramov a výdrž na úrovni 9 dní. Nabíjanie zabezpečuje zabudovaný USB konektor, ktorý je integrovaný priamo do remienku. K dispozícii je viac ako 100 softvérových ciferníkov a samozrejmosťou je zobrazovanie notifikácií či funkcia Nájsť telefón, ktorá umožňuje jednoducho nájsť pripojený smartfón.

Cena: 39,90 eur

Nokia 2720: Návrat do rokov 90-tych

zdroj: Slashgear

Pre fanúšikov klasického dizajnu, ktorí by radi vymenili svoj staručký telefón za nový, je ideálna Nokia 2720. Nokia 2720 ponúkne legendárnu véčkovú konštrukciu, ktorá je dostatočne odolná a kompaktná. Telefónu nechýbajú ani pokročilé funkcie, medzi ktoré patrí 4G konektivita, predinštalovaný WhatsApp s Facebook aplikáciou a MP3 prehrávač. Nechýba ani legendárna hra Had.

V prípade nečakaných udalostí ponúka Nokia 2720 núdzové tlačidlo. Nie je to tak ideálny partner len pre tých, ktorí požadujú od klasického telefónu pokročilé funkcie, ale aj pre najbližšie osoby, s ktorými je potrebné zostať v spojení.

Cena: 99 eur

Darčeky do 500 eur

Sennheiser Momentum Wireless 3: Dar hudby pre skutočných znalcov

Úchvatný zvuk a nádherný dizajn, také sú nové slúchadlá Sennheiser Momentum Wireless 3. Disponujú aktívnym potlačením okolitého hluku a dokonale reprodukujú akúkoľvek hudbu. Vďaka prémiovým materiálom ako je nerezová oceľ s jemnou ovčou kožou sú aj úchvatným módnym doplnkom. Jednoduché prepojenie so smartfónom zaistí technológia BT 5.0 s podporou AAC i aptX LL pre dokonalú synchronizáciu zvuku s obrazom. Čerešničkou na torte je prepojenie s aplikáciou Tile, ktorá umožní lokalizovať slúchadlá v prípade straty pomocou mobilného telefónu.

Cena: 399 eur

Withings BPM Core: Najpokročilejší domáci tlakomer

Včasná diagnóza srdcových ochorení je základom úspešnej liečby. Nielen včasná návšteva lekára, ale aj domáce diagnostika tak môže byť kľúčová. Spoločnosť Withings práve na účely domácej diagnostiky ponúka najpokročilejšie šikovný domáci tlakomer na svete – Withings BPM Core. Ten okrem merania krvného tlaku sníma EKG a pomocou digitálneho stetoskopu nahráva zvukový záznam srdcovej aktivity. Môže tak pomôcť s včasným odhalením fibrilácie predsiení alebo ochorenia srdcových chlopní. Pomocou aplikácie v telefóne možno potom sledovať namerané dáta a vygenerovať aj súbor s EKG záznamom.

Cena: 249,95 eur

Darčeky do 1000 eur

Philips LatteGo séria 3200: Pôžitok z kávy a mlieka

Dobrá káva je základom príjemnej atmosféry doma i v práci. Niektorí majú radi mliečnu kávu a tam býva často problém s nádobkou na mlieko. Nie však v prípade automatického kávovaru LatteGo série 3200. Testovali sme ho dlhodobo a prinášame naše skúsenosti s ním. Ten pripraví zamatovo hebkú mliečnu penu vďaka špeciálnemu riešeniu s najrýchlejším čistením na trhu. Jeho unikátny mliečny systém LatteGo mieša mlieko, paru a vzduch v optimálnom pomere a vzniknutú krémovú penu so správnou teplotou naleje do šálky tak opatrne, že ju nebudete musieť stierať ani z linky ani zo seba. Navyše použitý systém LatteGo sa úplne jednoducho čistí, nie sú tu žiadne trubky a stačí na to len tečúca voda. Viac sa dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 549 eur

Luxusný darček

MacBook Pro 16″: Doteraz najlepší notebook na svete

Nový 16-palcový MacBook Pro je aktuálne najlepším profesionálnym notebookom na svete. MacBook Pro disponuje Retina displejom s rozlíšením 3072 × 1920 pixelov, až 8-jadrovým procesorom, 64 GB pamäťou RAM, grafikou novej generácie s až 8 GB pamäte VRAM a najmä novým dizajnom. Súčasťou novinky je aj nová klávesnica s prepracovaným nožnicovým mechanizmom a jedno milimetrovým zdvihom pre najlepší možný zážitok z písania.

Cena: od 2699 eur

Predchádzajúce časti Tipov na vianočné darčeky pre celú rodinu nájdete na odkazoch nižšie:

  1. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 1.
  2. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 2.
  3. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 3.

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.