Nové iPady Pro ponúknu najmä hardvérové vylepšenia.

Cenovo najdostupnejší iPad sa tento rok dočká už svojej 9. generácie. A podľa najnovších informácií Mac Otakara ponúkne dizajn iPadu Air 3. generácie z roku 2019. Portál sa odvoláva na zdroje z dodávateľských reťazcov.

Prípadné vynovenie dizajnu lacného iPadu by nás neprekvapilo. iPad Air sa koncom roka 2020 dočkal 4. generácie, ktorá priniesla dizajn na úrovni iPadu Pro a USB-C port. Je logické a očakávané, že sa predchádzajúci dizajn modelov Air posunie do segmentu základného iPadu. Otázkou teda nie je, či sa tak stane, ale kedy sa tak stane.

Mac Otakara tvrdí, že tohtoročný lacný iPad si zachová 10,2-palcový displej, avšak tablet bude výrazne tenší. Spomína sa hrúbka na úrovni 6,3 mm a hmotnosť 460 gramov. iPad 8. generácie má hrúbku 7,5 mm a hmotnosť 490 gramov.

Predkladá sa, že iPad s vynoveným dizajnom bude aj naďalej využívať Touch ID tlačidlo a Lightning port – tak tomu bolo aj v prípade iPadu Air 3. generácie. Lacný iPad by mal takisto dostať plne laminátovaný displej s antireflexným povrchom, farebným rozsahom na úrovni P3 a technológiou True Tone.

Mac Otakara zverejnil aj prvé informácie o ďalšej generácií modelov iPad Pro. V tomto prípade nemáme čakať zmeny dizajnu či konštrukcie, avšak tešiť sa vraj môžeme na výrazný nárast výkonu a najmä na mini LED displej.

Apple zvyčajne predstavoval svoje lacné iPady v marci. Aktuálna, 8. generácia, však bola oznámená v septembri, takže uvidíme, kedy sa dočkáme tohtoročných modelov.

Zdroj: Mac Otakara

Prečítajte si aj:

Dokáže iPad nahradiť Macbook?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit