Veľa zmien však nečakajte.

Nedávne správy naznačili, že nová generácia skladacích telefónov kórejskej spoločnosti bude uvedená o niečo skôr ako zvyčajne. Aj preto je možné, že Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 prídu na trh niekedy v polovici júla tohto roka. O prvom z týchto dvoch modelov sa už začali objavovať základné informácie vrátane dizajnu, a teraz sa môžeme vďaka leakerovi onleaks×smartprix pozrieť aj na dizajn véčka Galaxy Z Flip6. Dokonca sa povráva, že model Galaxy Z Fold6 bude uvedený aj vo verzii Ultra.

Uniknuté obrázky predstavujú dizajn a funkcie zariadení pred ich uvedením na trh a ponúkajú pohľad na to, čo sa na základe dostupných informácií od týchto pripravovaných telefónov očakáva. Pripomeňme si, že práve skladacie telefóny typu Flip patria medzi najobľúbenejšie, čo inšpirovalo niektorých výrobcov predstaviť cenovo oveľa dostupnejšie alternatívny práve k modelom Galaxy Z Flip od spoločnosti Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Nové rendery Galaxy Z Flip6 však prezrádzajú, že aj tento model si zachová kompaktný a štýlový vzhľad podobný jeho predchodcovi, modelu Galaxy Z Flip5. Obrázky ďalej odkrývajú pohľad na 6,7-palcový vnútorný displej telefónu so selfie kamerou a rámikmi okolo neho. Na zariadení je vidieť aj tlačidlo napájania, tlačidlá na ovládanie hlasitosti a predely pre antény.

Rendery odkrývajú aj USB-C port, hlavný reproduktor a mikrofóny, ktoré sú na rovnakom mieste ako pri modeli Galaxy Z Flip5. Je potrebné dodať, že rozmery telefónu sú mierne zmenené. Dizajn však naznačuje, že do hrubšieho tela bude vložená väčšia batéria, o ktorej sa špekuluje niekoľko týždňov.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Externý displej si taktiež zachová rozmery displeja z aktuálneho modelu Galaxy Z Flip5, avšak zmeny sa neprejavili ani pri zostave fotoaparátov alebo hrúbke rámikov okolo displeja. Zmeny nie sú vidieť ani pri mechanizme pántu. Ďalší zdroj dodáva, že Galaxy Z Flip6 by mal mať po rozložení rozmery 165,0 × 71,7 × 7,4 mm, pričom tieto hodnoty v porovnaní s rozmermi 165,1 × 71,9 × 6,9 mm modelu Galaxy Z Flip5 skutočne naznačujú zmeny vo vnútornej konštrukcii tohto skladacieho smartfónu pre použitie batérie s údajnou kapacitou až 4000 mAh, čo je o 300 mAh viac ako pri predchádzajúcej generácii.

Predpokladáme, že informácie o skladacích modeloch Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 budú v nasledujúcich týždňoch čoraz početnejšie, keďže do ich predstavenia zostáva necelých 5 mesiacov.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: onleaks×smartprix
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Zdroje: FoneArena, GSMArena

Titulný obrázok: Samsung Galaxy Z Flip5

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.