Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Dobrý amatérsky ďalekohľad na pozorovanie vesmíru stojí tisícky eur

Pri voľbe amatérskeho teleskopu je potrebné vopred zvážiť účel, na ktorý ho chceme používať. Záujemcovia o kvalitné amatérske pozorovanie vesmíru by mali rátať so vstupnou investíciou za ďalekohľad na úrovni pár tisíc eur. Existujú síce aj oveľa lacnejšie zariadenia za niekoľko stoviek eur, potenciálnemu amatérskemu astronómovi však pozorovanie skôr znechutia. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Samsung Galaxy S23: Výdrž batérie ma prekvapila (RECENZIA)

Z rodiny smartfónov Galaxy S23 logicky púta najväčšiu pozornosť najlepšie vybavený model Galaxy S23 Ultra. V redakcii sme otestovali aj najkompaktnejší a najlacnejší model Galaxy S23 a musíme uznať, že hoci sa mu nedostáva až toľko mediálnej pozornosti, zaslúžil by si ju. Ak kvôli ničomu inému, tak minimálne kvôli výdrži batérie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Na Facebooku je ďalší podvod: Sledujte www adresy v komentároch

Na Facebooku sa objavuje podozrivá aktivita, ktorej sa treba vyhnúť. Nesnažte sa obísť webový prehliadač. Zatiaľ ide o aktivitu, ktorú sme si všimli na niektorých fanúšikovských stránkach tejto sociálnej siete. Odkaz na podozrivú stránku sa objavil v komentároch pod príspevkom. Zákernosť je v tom, že diskutujúci pridá k svojmu príspevku link na bežnú stránku, no presmeruje vás to inam. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Nepoužívané aplikácie už nemusíte odinštalovať

Prvé zmienky o automatickej archivácii nepoužívaných aplikácií sa v systéme Android objavili ešte v roku 2021. Hlavným prínosom tejto funkcie, ako naznačuje jej názov, je automatické uvoľňovanie miesta od aplikácií, ktoré sa nepoužívajú. Možno aj vy patríte medzi používateľov, ktorí majú vo svojom smartfóne nainštalované desiatky nepoužívaných aplikácií, ktoré tam máte iba tak “pre istotu”. Pokiaľ sa však racionálne pozrieme na túto situáciu, tak tieto aplikácie (pokiaľ ich skutočne nikdy nepoužijete) iba zapĺňajú úložisko zariadenia a nemajú žiadny reálny prínos. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Prvé testy s HONOR Magic5 Pro (RECENZIA)

Jeden z vrcholov predstavení noviniek na MWC 2023 v Barcelone dorazil do našej redakcie. HONOR Magic5 Pro je vlajková loď na prvý pohľad. Jeho hlavným konkurentom je telefón Samsung Galaxy S23+ či Ultra alebo Xiaomi 13 Pro.

Na jeho zadnej strane sa nachádzajú tri fotoaparáty a všetky majú rozlíšenie 50 MPx. To určite nebýva zvykom. V strede kruhu svieti číslica 100× a pod fotoaparátmi je LED blesk. Rohy telefónu sú efektne zaoblené, konštrukcia telefónu je kovová. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: