Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu novinky v podobe dvojice bezdrôtových 4G LTE routerov TP-Link TL-MR150 a TL-MR100, ktoré stačí osadiť dátovou SIM kartou a mobilnú 4G LTE sieť tak pretvoriť na domácu (alebo kancelársku) Wi-Fi.

Instantný internet na dosah

Oba modely ponúkajú možnosť okamžitého pripojenia k internetu v miestach, do ktorých síce je zavedená elektrina pre napájanie routera, ale na druhej strane tu chýba alternatíva v podobe pevného, ​​teda káblového základu pre vytvorenie Wi-Fi siete. Routery zvládnu umožniť prístup k internetu prostredníctvom Wi-Fi s až 32 koncovými zariadeniami a fungujú štýlom plug-and-play. To znamená, že dovnútra len vložíte dátovú SIM kartu a môžete sa okamžite pripojiť. Konfiguráciu riešiť nemusíte a kompatibilitu SIM kariet tiež nie, pretože tá bola zaistená rokmi testov priamo v teréne, a to vo viac ako stovke krajín.

TP-Link MR150

TP-Link MR150

Stabilné pripojenie obmedzené len kapacitou SIM karty

Jediné obmedzenie pripojenia k internetu pomocou mobilných routerov TL-MR150 a TL-MR100 spočíva v dátovom limite použitej SIM karty. Inak vám nič nebráni používať routery, ako dlho budete chcieť. Stabilné a efektívne pripojenie zaisťujú u oboch modelov dve oddeliteľné externé antény. Maximálna rýchlosť potom dosahuje v oboch prípadoch do 300 Mb/s pre download, respektíve do 150 Mb/s pre upload, čo je úplne dostačujúce pre bežné surfovanie i kancelárske práce, ako aj niektoré náročnejšie aktivity, ako je sledovanie HD videa on-line.

TP-Link MR100

TP-Link MR100

Možností je viac

K dispozícii je aj záložná možnosť využitia routerov napevno. Čo sa hodí najmä vtedy, keď práve nie je dostupné 4G pripojenie, prípadne pri sebe nemáte dátovú SIM kartu. Pre režim klasického Wi-Fi routeru stačí do LAN/WAN portu pripojiť ethernetový kábel, čo ďalej zvyšuje flexibilitu oboch zariadení.

Jednoduchá správa cez mobilnú aplikáciu

Ako router TP-Link TL-MR150, tak TL-MR100 môžete ľahko spravovať cez mobilnú aplikáciu Tether, ktorá je dostupná na stiahnutie zadarmo pre platformy Android aj iOS v češtine aj v slovenčine. Nastaviť tu môžete napríklad prvky rodičovskej kontroly, sieť pre hostí alebo riadenie prístupu a priorít pre jednotlivé koncové zariadenia.

Kľúčové vlastnosti TL-MR150 a TL-MR100:

  • Špičková 4G sieť – rýchlosť do 300 Mb/s (download)/150 Mb/s (upload)
  • Plug-and-Play – stačí vložiť aktívnu dátovú SIM kartu a môžete surfovať.
  • Až 32 pripojených koncových zariadení súčasne
  • Dvojica oddeliteľných externých antén – pre stabilnejší a efektívnejší signál
  • Režim Wi-Fi routera – pripojiť sa môžete i napevno cez kábel

Viac informácií o produktoch nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/3g-4g-router/tl-mr150/
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/3g-4g-router/tl-mr100/

Značky: