Urtopia má v ponuke rôzne elektrické bicykle, ktoré nie sú okrem dizajnu zásadným spôsobom výnimočné, no najnovší model Fusion si jedno prvenstvo predsa len uchmatol.

Model Fusion ponúka okrem veľmi pekného, až umeleckého dizajnu všetky základné funkcie elektrického bicykla, ako je výkonný elektromotor, viaceré stupne asistencie, kotúčové brzdy, LED osvetlenie a plnú konektivitu. Avšak, je tu ešte niečo, čo robí tento model skutočne výnimočným – integrácia umelej inteligencie ChatGPT.

V praxi to znamená, že môžete s bicyklom komunikovať prostredníctvom umelej inteligencie, či už to bude ohľadom vašej trasy, ktorou sa chcete vydať alebo sa zameriate na niečo hlbšie, napr. kvantovú fyziku, chemické procesy prípadne budúcnosť ľudstva. ChatGPT integrovaný v systéme bicykla Urtopia Fusion vám s prehľadom a ochotou na všetky vaše otázky veľmi rád a rýchlo odpovie.

Open AI technológia (umelá inteligencia) má mnohé svetlé, ale i temné stránky, no každopádne treba pochváliť víziu výrobcu, ktorý sa integráciou ChatGPT do systému bicykla zapísal do knihy prvenstiev. Ak sa cítite počas cesty do práce na bicykli osamelo alebo sa potrebujete vyrozprávať a prebrať dôležité udalosti a témy, tak tento bicykel bude pre vás ako stvorený :).

Okrem toho však môžete využiť aj rôzne iné vymoženosti nového systému, ako napr. priame prepojenie systému na aplikácie Strava alebo Apple Health, kde budete mať k dispozícii všetky informácie a analytické údaje o vašich jazdách.

Urtopia Fusion
Urtopia Fusion

Veľmi zaujímavou funkciou je aj to, že ak dáte bicyklu všetky povolenia, tak na základe získaných údajov bude umelá inteligencia prispôsobovať nastavenia bicykla v rôznych situáciách a to plne automaticky, bez nutnosti vášho zásahu. Dodajme, že okrem úplne nového modelu Fusion sa inovovaný systém s integráciou umelej inteligencie prispôsobuje aj pre model Chord.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE