Ak uvažujete nad nákupom slúchadiel pod stromček ste na správnom mieste.

Poradíme vám s výberom správnych a hlavne dobre hrajúcich slúchadiel v rôznych kategóriách. Pre každú sme vybrali niekoľko našich tipov, ktoré odporúčame. Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Slúchadlá sa stali neodmysliteľným príslušenstvom balení telefónov. Mnohí však máme vlastnú predstavu o zvuku ale aj spôsobe vyhotovenia a neraz hľadáme vlastné modely. Tu prinášame prehľad zaujímavých tipov z oblasti malých aj veľkých slúchadiel.

Vyberte si  kategóriu:
Slúchadlá do uší (štuple)
Stredne veľké slúchadlá na uši
Slúchadlá na doma

 

Slúchadlá do uší (štuple)

Creative Sound BlasterX P5 – 69 EUR

Vedeli ste, že slúchadlá určené hráčom môžu byť aj takto miniatúrne. Creative vyrobil špeciálnu edíciu slúchadiel s mikrofónom, ktoré uspokoja vášnivých hráčov. My sme slúchadlá testovali a vieme, že sú vhodné univerzálne. Teda keď nehráte, môžete si cez ne vychutnávať obľúbenú muziku. Ako už býva v hernom segmente zvykom, je tu špeciálna softvérová podpora. Slúchadlám vyladíte zvuk pre rôzne herné žánre softvérom BlasterX Acoustic Engine Lite.

Prečítajte si o nich viac tu

JBL T290 – 29 EUR

Silné basy a širokospektrálne podanie zvuku. To získate slúchadlami od JBL, zároveň slúžia na telefonovanie. Majú integrovanú technológiu Pure Bass, takže získate silnejšie no nie vtieravé basy. Slúchadlá modelového radu T nie sú v ponuke firmy žiadnym nováčikom. Výrobca ich postupne vylepšuje a tvoria stred v slúchadlách za stále prijateľnú cenu. Plochý kábel sa vám nebude zamotávať.

Sony MDR-EX110LPR – 12 EUR

Kompaktné slúchadlá od Sony sú vždy zárukou dobrého zvuku. Toto je cena, ktorá je akceptovateľná pre každého. Ide o model bez handsfree. Teda s klasickým dvojpólovým konektorom široko-ďaleko kompatibilným naprieč všetkými audio zariadeniami. Silikónové návleky sa dobre prispôsobia vášmu uchu a vytvoria prirodzenú izoláciu vonkajšieho rušenia. Neuniknú vám teda žiadne tóny a špeciálne basy.

 

Stredne veľké slúchadlá na uši

Creative Sound Blaster JAM – 39 EUR

Bezdrôtové slúchadlá za super cenu. No predovšetkým s veľmi dobrým zvukom. Vyzerajú ako základný model, v skutočnosti sa veľmi dobre nosia. Sú s prítlakom na uši, no ten je prirodzený. Netreba sa obávať bolestí hlavy. Keďže sa prepájajú cez Bluetooth, dá sa s nimi aj telefonovať. Ovládanie je na slúchadlách, ktoré ukrývajú 32 mm meniče.

Prečítajte si o nich viac tu

JBL E35 – 69,90 EUR

Tento model je pre náročnejších poslucháčov. Sú vhodné aj na nosenie a sú skladacie. Káblové prepojenie nebude predstavovať žiaden limit a stále ide o model, ktorý je určený aj pre Skype alebo inú formu telefonovania. Zvukovo ide o slúchadlá s veľmi dobrým zvukom, ktoré sa svojou reprodukciou ponášajú na väčšie modely. Tu sú 40 mm meniče a teda vytvárajú dojem väčšieho modelu. Pohodlne sa nosia.

Sony Hi-Res MDR-100 – 149 EUR

Štýlové slúchadlá dostupné v rôznych farebných variantoch. Majú 40 mm meniče, sú káblové a obsahujú vstavaný mikrofón. Ich využitie je teda univerzálne. Môžete ich so sebou prenášať v zloženom stave, aby zaberali menej miesta. Slúchadlá majú dobrý zvukový prejav, ktorý ocenia náročnejší poslucháči.

 

Slúchadlá na doma

Bose QuietComfort 35 – 379 EUR

Slúchadlá Bose sú skutočne vydarené. Patria medzi špičku v oblasti zvuku a navyše majú extra vynikajúce odhlučnenie. Je aktívne a slúchadlá fungujú v režime odhlučnenia, bezdrôtovo ale aj s káblom. Ak ich nebudete mať nabité, nič sa nedej, môžete použiť kábel a počúvať hudbu aj naďalej. Sadnú ako uliate a majú extra pohodlné náušníky. Ak si môžete dovoliť slúchadlá za túto cenu, tieto rozhodne dávame do pozornosti.

Prečítajte si o nich viac tu

Creative Sound BlasterX H5 – 79 EUR

Prostredný model z radu BlasterX H, ktorý predstavuje vyvážený zvuk a stále dobrú cenu. Ide o hráčske slúchadlá, ktoré sú vhodné pre náročnejších poslucháčov. Silnou stránkou slúchadiel je softvérové prispôsobenie zvuku pre vybrané žánre hier a špecifické hry. Vďaka spojovaciemu mostu z ocele sú odolné a flexibilné. Koženkové náušníky majú pamäťovú penu a veľmi dobre sa vďaka tomu nosia. Meniče majú priemer 50 mm a ide o tzv. FullSpectrum meniče so širokospektrálnou reprodukciou zvuku.

Viac o nich tu

Logitech G633 Artemis – 139 EUR

Tvarovo netradičné slúchadlá pre hráčov. Ak nie ste hráč, sú vám zbytočné. Ich výhodou je možnosť zvoliť si vlastné podsvietenie lemovania mušlí. Podporujú priestorový zvuk v konfigurácii 7.1 a sú kompatibilné s PC, PS4 aj Xbox One. Prepojíte ich cez USB aj klasický audio kábel. Priamo na mušli sú špeciálne makro tlačidlá na prispôsobenie zvuku cez softvérový ovládač Logitech. Majú silnú výkonovú rezervu, ktorá pokryje dunivé efekty a zachovajú stabilitu zvuku. Navyše ide o veľmi dobre vybavené slúchadlá z herného segmentu.

Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.