Huawei ponúka špičkové slúchadlá všetkých cenových kategórií a s rôznymi dizajnmi.

Vyberáte darček na poslednú chvíľu a neviete sa rozhodnúť, čo kúpiť? Bezdrôtovými slúchadlami nič nepokazíte. Ide o skvelý a praktický doplnok k smartfónu či inteligentným hodinkám, ktorý nájde využitie vo viacerých situáciách počas celého dňa – počúvanie hudby, telefonovanie, videokonferencie, relax, cvičenie, zaspávanie…

Výber tých správnych bezdrôtových slúchadiel môže byť pomerne náročný, a to najmä v prípade, že nesledujete novinky na trhu s technológiami. Preto sme pre vás pripravili tento článok, v ktorom nájdete niekoľko tipov na slúchadlá od značky Huawei, ktorá nás za posledné roky, čo slúchadlá testujeme v redakcii, presvedčila o kvalite svojich zariadení.

Slúchadlá od Huawei sú dostupné vo viacerých cenových kategóriách, takže si vyberiete bez ohľadu na výšku vášho rozpočtu. S vyššou cenou rastie aj celková kvalita, avšak v prípade zariadení od Huawei platí, že vo svojich kategóriách vždy ponúka najlepšie slúchadlá z hľadiska pomeru cena/výbava.

Huawei FreeBuds Pro 3Zdroj: TOUCHIT
Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds SE 2: Kvalitné a cenovo dostupné slúchadlá

Slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2 prinášajú za skutočne nízku cenu (49 eur) prémiové vlastnosti drahších modelov, vrátane ľahkej konštrukcie, inteligentných interaktívnych funkcií a stabilného Bluetooth pripojenia. Nový dizajn dopĺňajú aj atraktívne farby, ktoré oslovia mladých používateľov.

FreeBuds SE 2 sú tzv. kôstkové slúchadlá, čo znamená, že nemajú silikónové štuple na konci, ktoré sa vkladajú do zvukovodov. Ich výhodou je, že sú ľahké a kompaktné. Výdrž dosahuje 9 hodín počúvania hudby, resp. viac ako 40 hodín s nabíjacím puzdrom.

Slúchadlá využívajú Bluetooth 5.3 a ponúkajú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54. Kvalita reprodukcie zvuku patrí k tomu najlepšiemu, čo nájdete v segmente kôstkových slúchadiel do 50 eur.

Kvalitný zvuk, výdrž až 9 hodín a cena pod 50 eur: To sú bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2Zdroj: Huawei
Huawei FreeBuds SE 2

Huawei FreeBuds 5i: Spoľahlivé štuple s vynikajúcim zvukom

Pokiaľ preferujete dizajn štupľových slúchadiel so silikónovými nadstavcami na konci, Huawei FreeBuds 5i predstavujú spoľahlivé slúchadlá s vynikajúcim zvukom a rozumnou cenou do 80 eur. Tieto slúchadlá sme v našej recenzii chválili za čistý a neutrálny zvuk vo vysokom rozlíšení s certifikáciou Hi-Res Wireless.

Rovnako sme ocenili komfort nosenia, FreeBuds 5i skvele držia v ušiach, a hybridné aktívne odhlučnenie na úrovni až 42 dB. Slúchadlá využívajú Bluetooth 5.2, majú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54 a umožňujú pripojenie k dvom zariadeniam súčasne.

Výdrž batérie dosahuje až 7,5 hodiny počúvania, resp. až 28 hodín s puzdrom. Nabíjanie zabezpečuje USB-C port. Rovnako ako ostatné slúchadlá od Huawei, aj FreeBuds 5i môžete spárovať s mobilnými zariadeniami so systémom Android a iOS a takisto aj s počítačmi.

Huawei FreeBuds 5iZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei FreeBuds 5i a aplikácia Huawei AI Life pre Android

Huawei FreeBuds 5: Najlepšie kôstkové slúchadlá na trhu

Huawei FreeBuds 5 sú kôstkové slúchadlá pre náročných používateľov, ktorí hľadajú to najlepšie v tejto kategórii bezdrôtových slúchadiel. Ponúkajú futuristický vzhľad v tvare kvapky, ale aj bohatú technologickú výbavu, ako je podpora kodekov L2HC a LDAC a certifikácie od HWA a Hi-Res Audio Wireless. Prenosová rýchlosť zvuku dosahuje až 990 kb/s a podporujú audio 96 kHz / 24-bit HD.

Podpora pre Hi-Res zvuk a kvalitnejšie kodeky sú vlastnosti, ktorými sa FreeBuds 5 odlišujú od zvyšku bezdrôtových slúchadiel s kôstkovým dizajnom. Počas nášho testovania sme ocenili aj najlepšie aktívne odhlučnenie vo svojej kategórii. Štupľové slúchadlá vďaka silikónovým nadstavcom síce ponúkajú lepšie odhlučnenie, avšak aj v prípade FreeBuds 5 má táto technológia v určitých situáciách zmysel.

Huawei FreeBuds 5 patria medzi najlepšie hrajúce kôstkové slúchadlá na trhu. Celkové podanie zvuku je čisté, výšky sú zreteľné, avšak nie sú prestrelené, a nechýbajú ani pomerne dobré basy – dvojnásobne na pomery kôstkových slúchadiel. Plusové body dávame za pripojenie k dvom zariadeniam súčasne a ovládanie gestami.

Huawei FreeBuds 5Zdroj: TOUCHIT
Huawei FreeBuds 5

Huawei FreeBuds Pro 3: Prémiové štuple so špičkovým odhlučnením

Huawei FreeBuds Pro 3 nadväzujú na vynikajúcu druhú generáciu týchto slúchadiel, ktorá vznikla v spolupráci s firmou Devialet, a posúva kvalitu prémiových štupľov od Huawei opäť o úroveň vyššie. Slúchadlá ponúkajú prémiovú reprodukciu zvuku a pri počúvaní vynikne množstvo detailov. Basy sú v prípade tretej generácie výraznejšie, avšak nie na úkor podania stredov aj výšok, ktoré sú jasné a zreteľné.

V segmente štupľových bezdrôtových slúchadiel patria FreeBuds Pro 3 k tomu najlepšiemu na trhu. Samozrejmosťou je podpora pre bezdrôtový zvuk v Hi-Res formáte s certifikáciou HWA aj Hi-Res Wireless pre bezdrôtový prenos s dátovým tokom až 990 kbps.

Huawei v prípade FreeBuds Pro 3 zlepšil najmä odhlučnenie zvuku, ktoré je až o 50 % efektívnejšie počas jazdy vo vlaku či v lietadle. Slúchadlá využívajú inteligentné algoritmy, aby optimalizovali kvalitu prehrávania zvuku a dynamicky prispôsobujú odhlučnenie podľa potreby. Rovnako sa zlepšila kvalita odhlučnenia a zachytenia hlasu počas telefonických hovorov, čo oceníte, pokiaľ používate slúchadlá na telefonovanie.

FreeBuds Pro 3 majú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54, môžete ich pripojiť k dvom zariadeniam súčasne a ponúkajú výdrž až 31 hodín v kombinácii s nabíjacím puzdrom, ktoré podporuje aj bezdrôtové nabíjanie. Ďalšie informácie sa dozviete v našej recenzii.

Huawei FreeBuds Pro 3Zdroj: TOUCHIT
Huawei FreeBuds Pro 3 a aplikácia Huawei AI Life pre iOS

Huawei FreeClip: Bezdrôtové slúchadlá s inovatívnym dizajnom

Najnovší prírastok do rodiny bezdrôtových slúchadiel od Huawei bol predstavený doslova pred pár dňami. Huawei FreeClip sú bezdrôtové slúchadlá, aké ste ešte nevideli. Vyzerajú totiž ako veľké náušnice či piercing. Tento dizajn, ktorý sa nazýva open-ear, má svoj zmysel, keďže slúchadlá sa vďaka nemu nevkladajú priamo do uší. Namiesto toho sú položené na ušiach, čo môže niektorým používateľom viac vyhovovať.

Huawei tento dizajn zoptimalizoval tak, aby ponúkal komfortné a bezpečné nosenie slúchadiel a zároveň čistý prenos zvuku vo vysokej kvalite s minimálnymi stratami. Slúchadlá majú hmotnosť iba 5,6 gramu a ponúkajú výdrž na úrovni až 8 hodín, resp. až 32 hodín s nabíjacím puzdrom.

Huawei FreeClip sme zatiaľ v redakcii netestovali, takže na ďalšie detaily si musíte počkať. Avšak už teraz je zrejmé, že ide o unikátne slúchadlá, ktoré svojím dizajnom vyčnievajú nad konkurenciou. Ak patríte medzi používateľov, ktorí nedokážu nosiť tradičné bezdrôtové slúchadlá, alebo hľadáte zmenu, dajte Huawei FreeClip šancu.

FreeClip sú aktuálne v predpredaji a do predaja sa dostanú 22. januára 2024. Ich cena je 199 eur, pričom v rámci predobjednávok dostanete fitnes náramok Huawei Band 8 ako darček zadarmo. Pod stromčekom si ich teda nerozbalíte, avšak môžete sa nimi obdarovať už v predstihu.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit