Doplnené 25. 1. 2017: Aplikácia pre Android umožňuje ukladanie seriálov a filmov aj na microSD karty.

Pôvodný článok 30. 11. 2016: Túto funkciu žiadali používatelia už dlhšiu dobu.

Netflix prekvapil svojich zákazníkov a pred Vianocami im nadelil predčasný darček – sprístupnil dlhodobo žiadanú funkciu offline režimu. Vďaka nemu si môžete stiahnuť vybrané TV seriály a filmy a sledovať ich aj bez pripojenia do internetu.

Offline režim nie je z technického hľadiska nič komplikované, problémom však boli autorské práva. Aj kvôli nim mal Netflix dlhodobo negatívny postoj k tejto funkcii a vyhlasoval, že riešenie problému spočíva v tom, aby bolo kvalitné internetové pripojenie dostupné všade – v lietadlách aj vo vlakoch a používatelia by teda offline režim nepotrebovali.

Nová funkcia je dostupná aj na Slovensku

Ako to nakoniec dopadlo vidíte sami. Offline režim je aktuálne dostupný v rámci mobilných aplikácií pre iOS a Android. V prípade Windows aplikácie táto funkcia zatiaľ nie je k dispozícii. Pokiaľ teda Netflix používate, aktualizujte si aplikáciu na najnovšiu verziu.

Do offline režimu si nemôžete stiahnuť všetky filmy a seriály. Ponuka titulov, ktoré novú funkciu podporujú, je však pomerne bohatá. Výber titulov na stiahnutie uľahčuje aj nová sekcia „Available for Download„. V nastaveniach si môžete prispôsobiť, v akej kvalite sa majú filmy a seriály sťahovať. K dispozícii je štandardná a vysoká kvalita. Netflix konkrétne parametre jednotlivých nastavení kvality neudáva.

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

Netflix a ostatné videoslužby na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit