Je WhatsApp v ohrození?

Viber vydal 10. verziu svojej aplikácie pre platformy iOS a Android. Aktualizácia obsahuje niektoré zásadné zmeny, najmä používateľského rozhrania. Aktualizácia so sebou prináša čisto biele rozhranie, ktoré sa stáva akýmsi všeobecným trendom medzi aplikáciami. Biela farba je samozrejme doplnená “viberovskými” fialovými akcentmi, ktoré sú vložené do celkového vzhľadu aplikácie.

Nová verzia aplikácie má spoločný zoznam chatov, ktorý obsahuje všetky vaše správy zo súkromných, skupinových a komunítných rozhovorov. Tento spôsob zjednodušuje prehľad o všetkých správach a už nebude potrebné prechádzať cez viacero obrazoviek. Podobné riešenie už ponúkajú aj ostatné aplikácie, ako napríklad WhatsApp a Telegram.

Podobné riešenie, aké majú aj tieto aplikácie, využíva aj Viber pri novej obrazovke Hovory, ktorá teraz zoskupuje celú komunikáciu na jednom mieste, rovnako aj kontakty. V hornej časti obrazovky môžete vidieť aj váš zostatok a predplatné Viber Out.

Viber tiež zaviedol spôsob, akým používatelia môžu diskutovať bez toho, aby odhalili ich čísla. Rovnako je možné túto funkciu využívať aj v komunikácii v komunitách, kedy je možné poslať správu ostatným účastníkom bez toho, aby ste prezradili svoje telefónne číslo ostatným, pomocou novej funkcie Skrytých rozhovorov.

Viber tiež prisľúbil skoré spustenie skupinových hovorov. Čoskoro tak bude možné uskutočňovať skupinové rozhovory maximálne s 5 účastníkmi. Nová verzia aplikácie je teraz dostupná na stiahnutie v príslušných obchodoch s aplikáciami, alebo na odkazoch nižšie.

Google Play
App Store

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Bude nám stačiť jedna komunikačná aplikácia na všetko? Facebook chce zlúčiť WhatsApp, Instagram a Messenger

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.