Osvetlenie v miestnosti mení svoju farbu podľa toho, čo sa deje v hre.

Philips Hue patrili k prvým žiarovkám, ktoré ponúkli inteligentné funkcie, ako je ovládanie pomocou mobilného zariadenia a zmena farieb. Moderným svietidlám tejto značky sa darí dodnes a na trhu nájdete viacero rôznych modelov. Niektoré sú prenosné, iné si umiestníte priamo na luster. K dispozícii sú aj samostatné žiarovky, pričom nie všetky menia farbu. Záleží od modelu.

Farebné svietidlá Philips Hue dokážu výborne dotvárať atmosféru. Ak máte televízor Philips s technológiou Ambilight, zosynchronizujú sa s ním a zvýraznia svetelné efekty. V minulosti sa objavilo aj niekoľko televíznych seriálov, ktoré pomocou mobilnej aplikácie automaticky prispôsobovali intenzitu a farbu osvetlenia dianiu v seriáli. Bez ohľadu na to, na akej obrazovke ste seriál pozerali.

Podobnú funkciu ponúkne aj hra Chariot, ktorá sa objaví na konzole Xbox One. Vývojárom sa podarilo integrovať synchronizáciu žiaroviek s hrou a veria, že takýmto spôsobom vytvoria lepšiu atmosféru a zážitok z hrania. Ako to bude fungovať v praxi, prezentuje priložené video. Dúfame, že Chariot nebude jediným experimentom svojho druhu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit