Alebo sa porozprávať s virtuálnym asistentom.

Google Home je odpoveďou na zariadenie Amazon Echo. Na Slovensku ide o neznámy produkt, avšak v Amerike je to pomerne obľúbená výbava domácnosti. Echo uľahčuje niektoré aktivity, ako je napr. nastavenie alarmu alebo vytvorenie pripomienky. Stačí zadať hlasový povel a zariadenie vykoná príslušnú akciu.

Google Home robí v podstate to isté. Pomocou zariadenia bude možné ovládať inteligentné objekty v domácnosti a multimediálne zariadenia, ktoré podporujú technológiu Google Cast. Prípadne spustíte prehrávanie hudby priamo cez Google Home.

Prístroj má v sebe zabudované aj Google vyhľadávanie a Google asistenta. Nemusíte teda „googliť“ pomocou počítača alebo telefónu. Odpoveď na vašu otázku vám dá priamo inteligentný reproduktor v obývačke. Stačí sa iba opýtať.

Zariadenie sa dostane na trh koncom roka. Cena je zatiaľ neznáma. Dokedy sa Google asistent nenaučí po slovensky, využijú ho najmä americké domácnosti.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Vývojárska konferencia Google I/O 2016 (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit