Počítač je určený pre Internet vecí.

Onion Omega2 je ďalší z radu miniatúrnych počítačov, ktoré môžete využiť v rámci vlastných hardvérových projektov. Z tohto segmentu je najznámejší Raspberry Pi (pozrite si video predstavenie niektorých projektov), avšak aj Omega2 sa snaží zaujať svojimi vlastnosťami.

V prvom rade, hoci je mini-počítač kompatibilný s platformou Arduino, natívne zvládne prevádzku systému Linux. Vo výbave má zabudovaný Wi-Fi modul pre jednoduché pripojenie z iného zariadenia a stojí iba 5 dolárov. Používateľ si v prípade potreby môže rozšíriť počítač o Bluetooth, GPS alebo mobilné dáta.

Počítač je dostupný v dvoch verziách. 5-dolárový model ponúka 64 MB RAM a 16 MB úložisko. Verzia Plus stojí 9 dolárov a má 128 MB RAM a 32 BM úložisko a microSD slot. Obe verzie majú procesor s taktom 580 MHz. Takzvaný Starter Kit, ktorý obsahuje počítač a všetky potrebné rozšírenia, ponúka výrobca za 74 dolárov.

Omega2 uspel na Kickstarteri, na trhu sa objaví koncom tohto roka.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Raspberry Pi 3 možno ponúkne oficiálnu podporu pre Android

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit