Sygic chce rozšíriť aplikáciu Sygic Travel o vlastný obsah.

Úlohou Sygic Travelera bude celý rok cestovať po svete a zachytávať atmosféru svetových metropol a unikátnych miest prostredníctvom 360° kamery. Panorámy, videá a ďalší vytvorený obsah si budú môcť používatelia prezerať v aplikácii Sygic Travel.

Sygic verí, že vďaka 360° videám a virtuálnej realite bude aplikácia inšpirovať používateľov aj pri výbere samotnej destinácie. Prvé videá ako aj aplikáciu dostupnú v Oculus Store predstaví výrobca už v priebehu niekoľkých dní.

michal_galik_sygic_nowat

Sygic vybral cestovateľa, ktorý na rok získa prácu snov, po takmer troch mesiacoch intenzívneho hľadania a posudzovania kandidátov. Víťazom sa stal cestovateľ a dokumentarista Michal Gálik. Je vyštudovaný zoológ a profesionálny dokumentarista, ktorý má záľubu v cestovaní a nakrúcaní dokumentov venujúcich sa globálnym ekologickým problémom. Len nedávno sa vrátil z päťmesačnej cesty po východnej Afrike.

Pozícia Sygic Traveler bola zverejnená koncom mája a o splnenie cestovateľských snov prejavilo záujem takmer 400 uchádzačov zo Slovenska a Českej republiky. Zbaliť sa na jeden rok a vyraziť za dobrodružstvami lákalo profesionálov z filmového priemyslu, nadšených cestovateľov i mladých absolventov. Medzi prihlásenými uchádzačmi dominovali mladí ľudia vo veku 20 – 35 rokov. Súčasťou výberového procesu bolo okrem samotnej prihlášky aj zostavenie itineráru a prvé nakrúcanie s 360° kamerami.

Toto je Michalove video z Viedne, na natočenie ktorého mal k dispozícii pol dňa a 360° kameru držal v ruke prvý raz:

Zdroj: Sygic

Prečítajte si aj:

VIDEO: Cestujte celý rok po svete a Sygic vám bude za to ešte aj platiť. No, neskúsite svoju prácu snov?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit