Niekoľko dní dozadu sme písali o zaujímavom teste, ktorý porovnával rýchlosť zariadení Google Pixel a iPhone 7 Plus.

Test pripravil YouTube kanál SuperSaf TV. Ako to dopadlo? To si pozrite TU! Dnes tu však máme nový test. Tentokrát nepôjde o rýchlosť zariadení, ale ani o kvalitu fotoaparátov. Dnes je to o batériách, presnejšie o rýchlosti nabíjania batérie v zariadeniach Google Pixel XL, Apple iPhone 7 Plus a Samsung Galaxy S7 edge. Do „ringu“ sa teda postavili dve horúce novinky tejto jesene a jedna vlajková loď z prvej polovice tohto roka. V nasledujúcom videu si môžete pozrieť, ktorý smartfón najrýchlejšie nabijete a za aký čas. Možno vás výsledok neprekvapí, ale i tak sú tu zaznamenané zaujímavé hodnoty.

pixel-xl-family_nowat

Netreba však zabudnúť, že každé z testovaných zariadení má odlišnú kapacitu batérie, a taktiež, že nie všetky podporujú rýchle nabíjanie. Iné sú aj originálne nabíjacie adaptéry, ktoré majú odlišné výstupné napätie (A). Samsung S7 edge: 3600 mAh / Google Pixel XL: 3450 mAh / Apple iPhone 7 Plus 2900 mAh.

Video nie je dlhé a odporúčame si ho pozrieť dokonca. Ak sa vám to predsa len nechce, prezradíme vám, aký má test priebeh. Nabíjanie začalo súčasne, od 1%, pri zapnutom letovom režime a zhasnutom displeji. Prvé „medzi pristátie“ bolo po 30 minútach nabíjania (S7 edge: 46% / iPhone 7 Plus: 18% / Pixel XL: 24%). Už tu poznať, kto má výrazne navrch, nakoľko S7 edge má podporu rýchleho nabíjania, a taktiež rýchlu nabíjačku (Fast Charge) v balení. Rýchle nabíjanie podporuje aj Pixel XL, ale očividne nie na takej úrovni, ako Samsung. No a iPhone 7 Plus, to je kategória sama o sebe, ktorá o rýchlom nabíjaní a rýchlej nabíjačke z balenia ešte sníva, možno budúci rok.

iphone_7_plus_nowat

Pokračujeme a ďalšia zastávka je na úrovni jednej hodiny (S7 edge: 84% / iPhone 7 Plus: 36% / Pixel XL: 54%). Samsung to dáva na výbornú. Poslednou zastávkou je nabitie batérií do plnej kapacity. S7 edge je jednoznačný víťaz a plnú kapacitu dosiahol v čase 1:29:19. Pixel XL má v tomto čase 94% a iPhone 7 Plus 63%. Po dvoch hodinách nabíjania má Pixel XL 98% a iPhone 7 Plus 72% kapacity batérie. Druhým v poradí je Pixel XL, ktorý sa do plnej kapacity nabíjal 2:03:00. iPhone 7 Plus má v tomto čase 86%. Po troch hodinách nabíjania je kapacita iPhone 7 Plus 97%. Plné nabitie dosahuje v čase 3:27:00, to je neuveriteľne dlhý čas.

samsung_galaxy_S7_edge_MWC_01

Najväčšia kapacita batérie nabitá za 1:29:19, druhá najväčšia kapacita za 2:03:00 a napokon najmenšia kapacita batérie sa nabíjala neuveriteľných 3:27:00.

Test je ukončený a čas nabíjania do plnej kapacity je pri každom zariadení podstatne odlišný. Na Google Pixel XL sa v redakcii tešíme a tento test určite vyskúšame. iPhone 7 Plus má veľkú nevýhodu v slabej nabíjačke, ktorá by ten čas určite o niečo skrátila. Napokon S7 edge, jednoznačný víťaz testu „schoval konkurentov do vačku“. To môžeme potvrdiť aj z reálneho používania, S7 edge sa skutočne rýchlo nabíja a pomerne dlho na jedno nabitie vydrží. To by však mali aj ostatné zariadenia z tohto testu, ale to si reálne vyskúšame až neskôr.

Zdroj: YouTube / SuperSaf TV

Pozrite si aj:

VIDEO: Ktorý je rýchlejší – Apple iPhone 7 Plus alebo Google Pixel?

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE