Takmer všetky potrebné informácie získal z webu.

18-ročný George Matus neštudoval elektrotechniku ani informatiku. Napriek tomu založil spoločnosť Teal Drones a vytvoril drona, ktorý je najrýchlejší na svete. V porovnaní s dobre známou konkurenciou, modelom DJI Phantom 4, dokáže letieť až dvojnásobnou rýchlosťou. Jeho rýchlosť sa pohybuje na úrovni 112 km/h, vo vhodných podmienkach dosahuje až 137 km/h.

Matus začal tvoriť drony v 11 rokoch, prvý vyrobil, keď mal 14. Ako tvrdí, takmer všetky potrebné informácie získal z internetu. Jeho spoločnosť aktuálne zamestnáva 3 ľudí na plný úväzok, 12 dodávateľov a ďalších 30-40 ľudí, ktorí majú na starosť inžinierstvo a dizajn.

Teal dron sa bude vyrábať v Amerike a predávať za 1299 dolárov, čo je o stovku menej ako Phantom 4. Zariadenie má hmotnosť iba 725 gramov, je vodeodolné a na jedno nabitie dokáže letieť 10 až 20 minút, v závislosti od použitej batérie.

Drona je možné ovládať pomocou mobilného zariadenia so systémom iOS alebo Android (cez mobilnú aplikáciu), ale aj pomocou klasického herného ovládača pre Xbox. Výbava zahŕňa trojicu USB 2.0 portov, jeden USB 3.0 port a HDMI 2.0 port. Nechýba ani 13MP kamera, ktorá dokáže nahrávať video v rozlíšení od 720p pri 60 fps do 4K pri 24 fps. Dáta sa ukladajú na 16 GB interné úložisko, je možné ho rozšíriť pomocou 64 GB micro SD karty.

teal_dron_03_nowat

Zariadenie je možné ovládať na vzdialenosť 91 metrov, resp. až 762 metrov pri použití Wi-Fi modulu s väčším dosahom a GPS senzormi. Dron taktiež dokáže autonómne nasledovať „pilota“ a má vo výbave ďalšie funkcie, za ktoré vďačí miniatúrnemu superpočítaču NVIDIA TX1 vo výbave. Teala dokonca môžete pripojiť k monitoru cez HDMI a vďaka procesoru od NVIDIE bude fungovať ako minipočítač, na ktorom spustíte hry aj aplikácie.

Teal dron by sa mal dostať do predaja koncom aktuálneho roka. Snáď naplní vysoké očakávania.

teal_dron_01_nowat

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

IFA2015: Boli sme na prezentácii nových modelov dronov DJI

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit