Kamera 360Fly 4K je už u nás v redakcii a pristupujeme k prvým testom.

V prvom náhľade si pozrite, čo všetko sa nachádza v jej balení, pričom z otvárania sme nakrútili aj unboxing video.

Kameru sme následne naozaj prepojili s aplikáciou 360Fly na telefóne Samsung Galaxy S7 edge a zrealizovali sme prvý záznam videa. Ten sme aj nechali zdieľať na YouTube, ďalej je možné zdielať napr. na Facebooku alebo sieti 360Fly. Najnovší záznam je realizovaný v rozlíšení 4K a túto možnosť nájdete aj medzi voľbami prehrávania na YouTube

Toto video sme pritom realizovali s kamerou 360Fly 4K, následne sme ho spracovali pomocou desktop programu pre Windows, ktorý sa nazýva 360Director. Tento existuje aj pre Macintosh. Program sa dá spojiť so sociálnymi sieťami ako je Facebook alebo YouTube. Počítajte však s pomerne dlhšou dobou na spracovanie a uload videa – v našom prípade to bolo tak do pol hodiny s celkovým spracovaním a umiestnením videa na YouTube.

360FlyDirector2

Video sa najprv uloží na YouTube a prehrávať je ho možné len v nižšej kvalite a nie v 360° režime. Asi po hodine pribudla možnosť prehrávania v 4K rozlíšení a tiež sa objavili prvky na možnosť manipulácie vo videu na možnosť prezretia 360° záberu.

Celé spracovanie aj upload sa dá realizovať z mobilného telefónu s operačným systémom Android a iOS. V tomto prípade použijete aplikáciu 360fly v príslušných obchodoch.

360Fkly4KMobilnaApp

 

 

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.