Spoločnosť Synology predstavila na CeBITe nové NAS servery a my sme boli pritom. 

Prvou novinkou je NAS Synology DS1817, ktorá je založená na architektúre ARM a dosahuje veľmi dobrý pomer Výkon/Cena. V jeho zadnej časti nájdete dva ethernet porty 10 Gbit/s. Má osem pozícii pre disky a určený je pre na kapacitne náročné úlohy. Dve z pozícií sa dajú využiť pre SSD cache.

 

Ďalšou novinkou je NAS server DS1517 s rovnakým procesorom, ale s piatimi pozíciami. Má menšiu pamäť RAM – 2 GB a vo výbave nie sú spomenuté 10 Gbit/s porty. Ak by vám po čase prestala stačiť jeho kapacita, dá sa rozšíriť pomocou expanzných slotov až na 15 pozícií.

Videli sme aj DS3018xs, čo je koncept, ktorý spája malé rozmery NAS servera s vysokým výkonom. K dispozícii sú všetky služby, ktoré sú dostupné v najvyšších radách. Čipová súprava je Intel Broadwell, 2,2 GHz dvojjadrový procesor, 8 GB RAM a cez Infiniband sa dá rozšíriť kapacita až na 30 pevných diskov pomocou expanzných boxov. Využiť môžete aj jeden voľný PCI slot. Zameranie je na poloprofesionálneho používateľa, pričom tu sa dajú aj virtualizovať servery.

NAS server DS1817+ je nástupca obľúbeného DS1815+, ktorý je vybavený procesorom Intel Atom. Tento model má vzadu aj voľný PCI slot napr. pre 10 Gbit/s sieťovú kartu alebo karty Synology M.2 SSD adapter. Takto sa budú dať využívať všetky pozície v NAS serveri a pritom stále môžete použiť SSD cache. Pamäť RAM tu môže byť 2 alebo 8 GB.

Videli sme aj o niečo starší ale veľmi výkonný DS3617xs, pričom tu je vo výbave Intel Xeon. Má rozšírenie až o dve PCI karty a pamäť RAM má až 16 GB. K tomuto serveru môže byť pripojených až 48 pozícií diskov cez dva Infiniband porty.

Viac o Synology na CeBITe

VIDEO TOUCHIT: Synology predstavuje dohľadovacie služby ako i zálohu a obnovu dát i služieb

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.