Xbox One S sa predáva s cenou od 289,99 eur.

Microsoft na konferencii E3 predstavil konzolu Xbox One S. Je to slim verzia existujúceho Xboxu One, ktorá okrem menších rozmerov a v tele zabudovaného adaptéra ponúka aj extra funkcie, ako je podpora prehrávania videa v rozlíšení 4K s technológiou HDR.

Konzola je od 2. augusta v predaji v špeciálnej 2 TB edícii s cenovkou 389,99 eur. Verzie 1 TB Xbox One S v cene 319,99 eur a 500 GB Xbox One S v cene 289,99 eur sa dostanú na trh počas najbližšej doby. Stojan na vertikálne umiestnenie Xbox One S sa bude predávať samostatne za 19,99 eura.

Hoci má nová konzola prakticky totožné komponenty ako pôvodný Xbox One, grafická karta je mierne pretaktovaná (914 MHz oproti 853 MHz), vďaka čomu model One S ponúka o trochu lepší výkon. Rozdiel nie je výrazný, ale táto informácia môže potešiť ľudí, ktorí zvažujú kúpu konzoly.

Portál Eurogamer porovnal nový model s originálom a zaznamenal 11% nárast výkonu v hre Project Cars a o 6 až 8% lepší výkon v hre Hitman.

Zdroj: Eurogamer

Prečítajte si aj:

Dva nové Xboxy od Microsoftu. Xbox One S a Project Scorpio

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit