Spoločnosť čoskoro predstaví viacero zaujímavých smartfónov.

Spoločnosť HMD sa pripravuje na uvedenie viacerých zaujímavých smartfónov, z ktorých niektoré budú odkazovať na legendárne zariadenia Nokia Lumia. Prvé zmienky o smartfóne HMD Skyline sa začali objavovať koncom mája, pričom v nadväznosti na prvú generáciu sa zakrátko objavili aj informácie o jej pokračovaní. Dokonca sa hovorí, že model Skyline by mala byť aj s prispením pomere hrubých rámikov veľký ako Samsung Galaxy S24 Ultra. HMD dokonca iba nedávno predstavilo pokračovanie legendárneho telefónu Nokia 3210.

HMD Skyline G2Zdroj: Winfuture
HMD Skyline G2

Po dizajnovej stránke bude HMD Skyline G2 podobný Nokii Lumia 1020, čiže najvýraznejším dizajnovým prvkom tohto smartfónu budú aj tentokrát ostré hrany a hrubé rámiky po celom obvode displeja. Na druhej strane nie je prekvapením, že portfólio smartfónov spoločnosti HMD sa postupne rozrastá, pretože značka pred nejakým časom oficiálne potvrdila posilnenie pozície na trhu so smartfónmi, čoho dôkazom sú modely Skyline, Nighthawk a najnovšie aj View.

Chcete Barbie skladačku? Nová značka smartfónov ho predstaví už toto letoZdroj: GSMArena
Plány HMD Global na rok 2024

Tretí menovaný model má patriť do strednej triedy smartfónov, čomu zodpovedá aj jeho výbava. HMD View má byť vybavený FHD+ OLED displejom, 50 Mpx hlavným fotoaparátom s OIS, 8 GB RAM a 4 700 mAh batériou. K dispozícii má byť vo farbách Ice a Velvet, čiže v odtieňoch sivej a červenej, ktoré doplní aj čierny variant. O výkon sa bude starať čipová sada Snapdragon 6s Gen 3, ktorá je o niečo výkonnejšia ako Snapdragon 695. Na druhej strane to znamená, že HMD View bude podporovať 5G.

HMD ViewZdroj: HMD_MEME'S
HMD View

Spoločnosť HMD v týchto týždňoch stojí pred pomerne veľkou výzvou. Má v pláne uviesť niekoľko zaujímavých telefónov, ktoré budú cieliť na rôzne skupiny používateľov. Aktuálne však nie je známe, kedy sa tieto modely objavia na trhu. 

Predstavené by však mali byť v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.