Veď, prečo nie?

Dnes sa už dá platiť pomocou smartfónov alebo inteligentných hodiniek s NFC čipom. Spoločnosť Visa však najnovšie predstavila okuliare, ktoré taktiež podporujú bezkontaktné platby. Majú v sebe zabudovaný NFC čip a fungujú rovnako ako ostatné zariadenia s podporou NFC platieb. Priložíte ich k terminálu a platba sa zautorizuje.

V porovnaní so smartfónmi alebo inteligentnými hodinkami sú však NFC okuliare menej praktické. Aspoň podľa nás. V prvom rade ich musíte neustále nosiť so sebou, ak nimi chcete platiť a nesmiete ich nikde zabudnúť. Ak ich stratíte, treba zablokovať platobnú kartu, ktorá je k nim priradená. Samozrejme, toto platí pre všetky zariadenia s podporou NFC platieb, avšak pri smartfóne si určite dáte väčší pozor, aby ste ho nezabudli alebo nestratili. A v druhom rade je nepraktické nosiť okuliare v noci. Sú slnečné, takže v tme majú nulovú pridanú hodnotu. Práve naopak.

Visa však ani nepredpokladá, že by s týmto nápadom spôsobila revolúciu. NFC okuliare prezentuje ako prototyp a aktuálne je na svete 50 kusov, ktoré firma rozdala rôznym osobnostiam. Uvidíme, či sa niekedy budú reálne predávať, avšak otázka je – potrebujeme ich? A čo bude ďalej, NFC opasok?

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Visa: Platobnými kartami platíme čoraz viac, takmer všetky sú bezkontaktné

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit