Naznačuje to aj nová várka oficiálnych technických parametrov.

Spoločnosť Vivo už dlhší čas cieli aj na prémiový segment skladacích vlajkových lodí, čo sa bude snažiť potvrdiť aj tento mesiac novou generáciou skladačky X Fold2. Iba nedávno sme sa dokonca dozvedeli, že ponúkne skutočne vysoký výkon, ktorý aktuálnu konkurenciu v segmente skladacích telefónov doslova roztrhá na kusy. Nová správa z portálu GSMArena však naznačuje, že ani v ostatných parametroch spoločnosť Vivo nenecháva nič na náhodu. Svoj skladací telefón vybaví tým najlepším, čo aktuálne má k dispozícii. 

Uniknuté podklady zároveň potvrdzujú niektoré dôležité technické parametre Vivo X Fold2, vrátane čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 a rýchleho 120 W nabíjania. V prípade pripravovanej novinky vnútorný hlavný displej bude mať uhlopriečku 8,03-palca. Ide o 120 Hz AMOLED panel E6 s rozlíšením 2160 × 1916 pixelov. Displej bude údajne dosahovať jas až 1800 nitov, avšak je možné, že táto hodnota vyjadruje maximálny jas v tzv. “peaku”.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Fotografická výbava na Vivo X Fold+

Vonkajší AMOLED displej E6 má uhlopriečku 6,53-palca a rozlíšenie 1080p. Pozitívne je, že aj tento panel dostane obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz. Pre porovnanie uvádzame aj rozmery displejov konkurenčného modelu Samsung Galaxy Z Fold4 – vonkajší displej má uhlopriečku 6,2-palca a vnútorný 7,6-palca. Hoci v oboch prípadoch ide o 120 Hz panely, tak v prípade vonkajšieho displeja je rozlíšenie “iba” 904 × 2316 pixelov. Vnútorný má rozlíšenie 1812 × 2176 pixelov. Je teda vidieť, že Vivo oproti aktuálnej priamej konkurencii ponúkne väčšie displeje s vyšším rozlíšením. Hustota pixelov by však mala byť pri Vivo X Fold2 o niečo nižšia.

Spoločnosť Vivo dokonca tvrdí, že nový skladací telefón bude o 10 % ľahší vďaka novému pántu ako jeho predchodca. V tomto prípade sa teda hmotnosť očakáva niekde na úrovni 270 gramov.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Vivo X Fold+

Prvý na svete

Hoci obidva displeje X Fold2 budú na veľmi vysokej úrovni, tak Vivo do nich zabuduje aj čítačky odtlačkov prstov, čím sa tento skladací telefón stane prvým na svete, ktorý do svojej výbavy dostane tento biometrický prvok. 

Súčasťou telefónu bude aj RAM LPDDR5X a úložisko UFS 4.0. Aktuálne však stále nie je známe, aké kombinácie pamätí budú pri X Fold2 k dispozícii. Dozvedáme sa však, že telefón bude mať o 35 % rýchlejšie CPU a o 25 % výkonnejšie GPU. Nemala by chýbať podpora Wi-Fi 7 a internetových služieb Vivo V2.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Porovnanie hrúbky Vivo X Fold+ a Galaxy Fold4

Obrovskou konkurenčnou výhodou v segmente skladacích telefónov (platí predovšetkým v porovnaní s Galaxy Z Fold4) bude podpora 120 W káblového nabíjania, ktoré sa bude využívať na nabíjanie 4800 mAh batérie. Do výbavy sa dostane aj 50 W bezdrôtové nabíjanie. Je teda možné, že aj taký Samsung pri pohľade na tieto parametre iba ticho závidí. 

Nechajme sa však prekvapiť, čo prinesie nová generácia skladacích telefónov Samsung Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, ktorých uvedenie sa očakáva v auguste tohto roka.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.