Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Začali ste pracovať v Rakúsku, Nemecku či Holandsku, no netušíte, ako funguje daňová politika v týchto krajinách? Nezúfajte – nechajte si pomôcť od odborníkov.

Na Slovensku existuje hneď niekoľko spoločností, ktoré vám pomôžu s vyplnením zahraničného daňového priznania. Často sú vedené ľuďmi, ktorí rovnako ako vy pracovali v zahraničí a presne vedia o všetkých nástrahách, ktoré vás môžu postretnúť.

Najväčšou výhodou je, že nemusíte ani vykročiť z pohodlia domova. Vrátenie daní zo zahraničia dokážete vybaviť pomocou online formulárov a úplne bez stresu.

Vypĺňanie priznania onlineZdroj: elements.envato.com
Vypĺňanie priznania online

Vyplnenie zahraničného daňového priznania sa oplatí

Zahraničné daňové priznanie sa vám oplatí vyplniť, aj keď ste pracovali len počas jednej letnej alebo zimnej sezóny v roku. Nenechajte sa odradiť zdĺhavou byrokraciou. Ak ani len netušíte, aká by mohla byť suma, ktorú vám vrátia na daniach, použite jednoduchú online kalkulačku.

Online daňová kalkulačka

Orientačnú výšku daňového preplatku si môžete rýchlo a jednoducho vypočítať pomocou online daňovej kalkulačky. Stačí zvoliť krajinu, z ktorej chcete získať dane, rok, počas ktorého ste pracovali, doplniť údaje z ročného zúčtovania a získate predbežnú sumu.

Takúto kalkulačku poskytuje napríklad spoločnosť TJ-Legal. V kalkulačke poskytuje dokonca vysvetlivky, podľa ktorých budete presne vedieť, ktoré údaje z ročného zúčtovania zadať do prázdnych okien. Okrem toho vám TJ-Legal pomôže aj s rodinnými prídavkami zo zahraničia, slovenským daňovým priznaním a poskytne vám sociálne a ekonomické poradenstvo.

Nechajte si poradiť od skúsených

Cieľom každej spoločnosti zameranej na vrátenie daní zo zahraničia je uľahčiť vám život a zbaviť vás stresu z byrokracie, ktorá je dosť zložitá vo vašom rodnom jazyku a nie to ešte v cudzom. Využite ich dlhoročné skúsenosti a nechajte si poradiť za férový poplatok.

Spracovanie daňového priznaniaZdroj: elements.envato.com
Spracovanie daňového priznania

Značky: