Ponuka takzvaných vreckových konzol sa rozrastá.

Vreckové herné konzoly zažívajú v poslednom období vzostup záujmu. Viac ako šesť rokov je tu Nintendo Switch a v poslednom čase celkom zarezonovali Steam Deck či Asus ROG Ally. Svojou troškou do mlyna sa ale snaží prispieť aj ďalší výrobca, Ayaneo.

Ten má vo svojom portfóliu hneď niekoľko takýchto vreckových herných počítačov a o jednom z nich sme písali zhruba pred rokom. Najnovší model, Ayaneo Kun výrobca označuje ako doteraz najprémiovejšie vreckové zariadenie s veľkou obrazovkou a s operačným systémom Windows.

Tá je na pomery danej triedy skutočne veľká, ide o 8,4 palcový IPS displej s rozlíšením 2,5K. Pre porovnanie, Steam Deck aj ROG Ally majú 7-palcové displeje. Batéria má kapacitu 75 Wh (19 500 mAh) a nechýbajú ani dotykové ovládacie plôšky či zadné ovládacie tlačidlá, ktoré výrobca zatiaľ na inom modeli nepoužil. O výkon sa bude starať procesor AMD Ryzen 7 7840U.

Označenie vrecková konzola je však v tomto prípade už celkom sporné, keďže rozmery Ayaneo Kun budú 312,4 x 132,4 x 21,9 milimetra, teda ani zďaleka nič, čo by sa zmestilo do vrecka.

Cena tohto zariadenia zatiaľ nebola stanovená. Na trh sa však má dostať už čoskoro, konkrétne koncom augusta v bielej, čiernej a striebornej farbe.

Zdroj: Ayaneo.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.