Aktualizácia má veľkosť 5,5 GB.

Xiaomi je ďalší z výrobcov, ktorý v rekordnom čase sprístupnil aktualizáciu na Android 14 pre (niektoré) svoje smartfóny. Iba pre pár dňami nám do redakcie prišla aktualizácia na smartfón Samsung Galaxy S23 Ultra. Dnes, resp. včera, nám aktualizáciu na najnovší Android ponúklo aj Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, ktoré sme si do redakcie opätovne zapožičali pre účely testovania smart hodiniek Xiaomi Watch 2 Pro.

Aktualizácia na Android 14 využíva nadstavbu MIUI 14, ktorá pôvodne prišla na trh so systémom Android 13. Nie je to prekvapujúce, nakoľko Xiaomi nedávno oznámilo nový operačný systém HyperOS, ktorý nahradí aj nadstavbu MIUI, takže verzie MIUI 15 sa už nedočkáme.

Aktualizácia má veľkosť 5,5 GB a jej označenie je 14.0.6.0.UMBEUXM. Xiaomi uvádza, že aktualizácia obsahuje Android 14 a opravuje chyby, ako je prípadný problém s nastavením hlasitosti, stratenie notifikačnej roletky a problémy s veľkosťou písma v nastaveniach.

Mimochodom, aktualizácia na Android 14 sa nám objavila v smartfóne Xiaomi 13 už pred dvoma týždňami, avšak iba na krátky čas. Včera nám ju Xiaomi 13 opätovne ponúklo a v Xiaomi 13 Pro sa objavila dnes (2. novembra 2023).

Xiaomi 13 Pro: Aktualizácia na Android 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro: Aktualizácia na Android 14

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit