Model Xiaomi 14 Ultra by sa mal predstaviť aj v Európe.

Smartfóny zo série Xiaomi 14 pútajú pozornosť nielen fanúšikov čínskej spoločnosti, ktorá už čoskoro predstaví viacero nových telefónov. Blíži sa totiž predstavenie modelov z dielne POCO aj Redmi, ktoré prebehne už tento mesiac. O pár týždňov však má byť predstavený aj rad vlajkových lodí, ktoré sa objavia aj na globálnom trhu. Čínske predstavenie série Xiaomi 14 pritom prebehlo už v októbri minulého roka.

Na globálnom trhu sa teda predstavia telefóny zo série Xiaomi 14 už koncom februára, na čo poukazujú viaceré úniky. Stať sa tak má počas konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Okrem dvojice telefónov s označením Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro sa však rozpráva o lepšie vybavenom telefóne. Ten má získať označenie Xiaomi 14 Ultra a aktuálne sa naň môžete pozrieť na snímkach.

Xiaomi 14 Ultra so zaujímavou konštrukciou

Už model s označením Xiaomi 13 Ultra bol veľkým smartfónom s výrazným modulom fotoaparátu. Tento telefón sa vyznačuje prémiovým fotoaparátom, na ktorom sa podieľala aj Leica a inak tomu nebude ani pri novej generácii telefónov. Pripravovaný Xiaomi 14 Ultra opäť vsadí na prémiový fotoaparát, čo naznačujú aj uniknuté snímky.

Na snímke je možné vidieť telefón v ochrannom obale, pričom stále ide o jeho prototyp. Predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra sa očakáva neskôr ako na konferencii MWC 2024 a ako vyplýva aj z týchto snímok, stále sa testuje. Na nálepke, ktorá sa nachádza na telefóne, možno vidieť kód N1-P2-EU-AS21. Z tohto kódu možno vyčítať napríklad to, že ide skutočne o model s prívlastkom Ultra, keďže N1 odkazuje práve naň.

P2 zasa odkazuje na to, že stále ide o prototyp telefónu, ktorý sa môže v priebehu času zmeniť. Čo však fanúšikov na Slovensku bezpochyby poteší, je označenie EU. Ako ste určite dobre pochopili, ide o model, ktorý sa bude predávať na európskom trhu. Xiaomi by tak druhý rok po sebe predstavilo telefón s prívlastkom Ultra aj v Európe.

Predstavenie nebude v blízkej dobe

Rovnako ako to bolo v prípade modelu Xiaomi 13 Ultra, európske predstavenie telefónu nemusí prebiehať v rovnakom čase ako predstavenie prvých telefónov série. Xiaomi 14 Ultra by sa tak mohol na trhu ukázať až v druhom kvartáli roka a nie je známe, na ktorých všetkých trhoch ho bude možné nájsť.

Ako sme však už spomenuli, Xiaomi pripravuje predstavenie viacerých telefónov a už 11. januára sa na globálnom trhu predstaví modelový rad POCO X6. Len o pár dní neskôr bude odhalený aj modelový rad Redmi Note 13 pre globálny trh, bude možné ho vidieť už 15. januára.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.