Model Xiaomi 14 vo svojom segmente smartfónov obstál veľmi dobre, v celkovom rebríčku je v TOP 30.

Xiaomi 14, vlajková loď z dielne Xiaomi, je smartfón, ktorý sa vyznačuje viacerými prednosťami. Jednou z nich sú aj Leica fotoaparáty, s ktorými by mal model obsadiť dobré miesta v rebríčku DxOMark. Na hodnotenie telefónu sme teda čakali, no nemuseli sme dlho. Základný model série totiž už testovaním prešiel a výsledky máme k dispozícii.

Novinka z dielne Xiaomi zahviezdila najmä vo svojom cenovom segmente, teda v kategórii Premium. Táto kategória je ohraničená cenovo a nachádzajú sa v nej modely od 600 do 800 amerických dolárov. Xiaomi 14 sa tam dostal dokonca do TOP 5 fotomobilov, no na prvenstvo to nestačilo. Ako teda tento smartfón obstál v rebríčku DxOMark? To si teraz spoločne prezradíme.

Xiaomi 14 vo svojej cenovej kategórii predbieha konkurenciu

Modelový rad Xiaomi 14 prišiel tento rok s naozaj slušnou výbavou, no pochopiteľne veľkú časť pozornosti získali práve Leica fotoaparáty. Rebríček DxOMark so svojimi testami dokázal vyhodnotiť, kde základný model série, teda Xiaomi 14 získal svoje miesto medzi konkurenciou. DxOMark pritom hodnotí telefóny celkovo, no taktiež ich delí do rôznych cenových segmentov, aby sme si mohli porovnať zariadenia v ich konkrétnej kategórii podľa nášho rozpočtu.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

V segmente prémiových telefónov tak Xiaomi 14 obsadil tretie miesto najlepších fotomobilov, na čo mu stačilo 138 bodov. Pred týmto modelom sa však v rovnakej cenovej kategórii nachádza model iPhone 15 na druhom mieste a Google Pixel 8 ako víťaz fotomobilov v cenovej úrovni do 800 amerických dolárov. Xiaomi sa však tento rok opäť výrazne posunulo, nakoľko v tejto kategórii ide o najlepší model z ich dielne.

O pár pozícií nižšie sa nachádzajú modely Xiaomi 13T Pro a Xiaomi 13, ktoré boli doteraz najlepšími fotomobilmi z ich výroby nespadajúce pod kategóriu Ultra-Premium. V celkovom rebríčku však model Xiaomi 14 taktiež získal pomerne dobrý výsledok. Dostal sa do TOP 30.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Xiaomi 14, so 138 bodmi v rebríčku fotomobilov DxOMark, sa dokázal dostať na celkovo 28. pozíciu medzi všetkými telefónmi. Porovnateľný výsledok tak získal napríklad model vivo X80 Pro či Huawei Mate 40 Pro+, prípadne Xiaomi 13 Ultra. Najlepším fotomobilom od Xiaomi však stále zostáva model Mi 11 Ultra, ktorý je možné nájsť celkovo na 20. pozícii. Treba však spomenúť, že testovaním zatiaľ neprešiel model Xiaomi 14 Ultra, ktorý ešte môže zamiešať kartami.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.