Skladateľné zariadenia typu Flip sa tešia čoraz väčšej popularite. 

Už začiatkom júna sa začali objavovať správy o možnom uvedení prvého modelu Mix Flip, ktorým by spoločnosť Xiaomi rozšírila svoju ponuku skladateľných zariadení. Na tomto rozhodnutí nie je však nič zvláštne, keďže tento tvarový faktor je veľmi obľúbený. Hoci v segmente skladacích telefónov najväčšiu pozornosť pútajú modely od Samsungu, tak ani Xiaomi sa určite nestratí. Len škoda, že telefóny série Mix Fold sa zatiaľ nepredávajú globálne

Xiaomi Mix Fold 3 so štyrmi fotoaparátmi LeicaZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mix Fold 3 so štyrmi fotoaparátmi Leica

Pokým Mix Fold je zariadenia typu “knižka”, tak Mix Flip má byť “véčko” s flexibilným displejom. Aj tu je však vidieť odlišnú stratégiu. Pokým viacerí výrobcovia svoje skladacie véčka už predstavili, tak Xiaomi sa iba teraz pripravuje na uvedenie prvého modelu z tejto skupiny zariadení. To, že práve Xiaomi sa pripravuje na uvedenie modelu Mix Flip, však naznačili už informácie zo začiatku júna. V nadväznosti na tieto správy sa pred pár hodinami v čínskej IMEI databáze objavilo zariadenie s modelovým číslom 2311BPN23C, pri ktorom je uvedený názov Xiaomi Mix Flip.

Xiaomi Flip v IMEI databázeZdroj: ITHome
Xiaomi Flip v IMEI databáze

Nedávny leak dokonca tvrdí, že Mix Flip by mal byť na trh uvedený spolu s modelom Mix Fold 4. Na základe tejto správy môžeme predpokladať, že sa tak stane až na budúci rok. Na druhej strane sa objavili aj úvahy, že Mix Flip by sa mohol na trhu objaviť ešte tento rok. Tieto úvahy totiž pracujú s číslom 23, ktoré sa nachádza priamo v označení modelu. V tomto prípade však môže ísť iba o čistú špekuláciu.

K sérii nových informácií sa pripája aj obrázok, na ktorom sa nachádza údajný Mix Flip. Toto zariadenie na prvý pohľad ničím výrazným nezaujme, avšak je potrebné si všimnúť zostavu troch fotoaparátov, ktorá sa v zariadeniach typu Flip bežne nenachádza. Prvým “flipom” s tromi fotoaparátmi na zadnej stane sa iba pred pár dňami stal Oppo Find N3 Flip (obrázok nižšie).

Skica Xiaomi FlipZdroj: GSMChina
Skica Xiaomi Flip

Zostava fotoaparátov má byť okrem hlavného a ultraširokouhlého fotoaparátu doplnená aj o teleobjektív s 3-násobným priblížením. Pri pohľade na ďalšiu výbavu je vidieť, že Xiaomi nový model Mix Flip vníma ako vlajkový telefón. Aj preto by sa v ňom mala objaviť čipová sada Snapdragon 8 Gen 3, ktorá bude predstavená koncom októbra. Pokiaľ by sme sa pozreli na predpokladaný dizajn, tak aj v prípade Mix Flip sa očakáva veľmi tenká konštrukcia, ktorú je možné vidieť už pri modeli Mix Fold 3

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo
Oppo Find N3 Flip: Véčko s netradičnou výbavou

Vyššie v článku sme však spomenuli aj jeden smutný fakt, ktorý sprevádza všetky doterajšie modely série Mix Fold. Keďže tieto telefóny sú oficiálne dostupné iba v Číne, tak tento osud môže postihnúť aj Mix Flip. Na druhej strane existuje aspoň malá šanca, že práve po predstavení prvého Xiaomi véčka spoločnosť prehodnotí svoj obchodný model, a svoje skladacie zariadenia uvedie aj na globálny trh. 

V tom prípade by malo veľký zmysel práve budúcoročné uvedenie dvojice zariadení Mix Fold 4 a Mix Flip, ktoré by hneď po predstavení smerovali aj na globálny trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.