Xiaomi s nami odcestovalo do chorvátskeho Umagu, kde sme si s nimi užili dni plné športu aj najnovších technológií.

Čínsku spoločnosť Xiaomi na Slovensku zrejme netreba nikomu predstavovať. Spolu so sesterskými značkami Redmi a POCO si držia stálu pozíciu na našom trhu, pričom z ich segmentu si môžete kúpiť smartfóny, tablety, inteligentné hodinky či slúchadlá alebo produkty inteligentnej domácnosti. Ich portfólio je skutočne široké, čo sme si potvrdili aj v chorvátskom Umagu, kam nás Xiaomi vzalo na akciu Slovenské firemné hry, od 23. 5. do 26. 5. 2024.

V rámci tejto akcie sme mali možnosť pracovať s najnovšími technológiami, ktoré Xiaomi na Slovensku ponúka. Od smartfónov v podobe Xiaomi 14 (Ultra), modelov z radu Redmi Note 13 či POCO X6 Pro, cez nové hodinky a fitness náramok Xiaomi Smart Band 8 Pro až po vysávač Xiaomi Robot Vacuum X20+. Niektoré z týchto produktov sme mali možnosť vyskúšať aj v našich redakčných testoch, iné sme si zasa pozreli až v Umagu.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

Smartfóny od najlacnejších až po tie prémiové

Smartfóny z dielne Xiaomi, Redmi aj POCO patria medzi tie najznámejšie na trhu. Začneme však od tých najlacnejších, pričom aj lacné modely sa dajú robiť štýlovo. Dokazuje to aj Redmi A3, ktorý je síce lacným zástupcom smartfónov do 100 eur, no zároveň sa výrazne podobá na prémiový Xiaomi 14 Ultra.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Redmi A3

Medzi modely pre menej náročných sa radí POCO M6 Pro, ktorý sa nám taktiež ukázal v Umagu, no zároveň sme ho testovali aj u nás v redakcii. Do vyšších tried spadajú modely zo série Redmi Note 13, ktoré sa pohybujú v cenových úrovniach od 200 do 500 eur. Skvelou voľbou pre náročnejších je aj model POCO X6 Pro s čipsetom MediaTek Dimensity 8300 Ultra a rýchlym 67 W nabíjaním.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

V Umagu sme ale videli aj dvojicu modelov pre náročných, s ktorými máme taktiež redakčnú skúsenosť. Ide o Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra, ktoré sa radia medzi telefóny pre skutočných milovníkov nových technológií a neprekáža im si za telefóny trochu priplatiť. Čo nás trochu zamrzelo je, že nám Xiaomi neukázalo nové modely zo série POCO F6. Vzhľadom na to, že sa v tom čase ešte len predstavovali, je to však pochopiteľné. Ak by vás zaujímal model POCO F6, môžete sa naň pozrieť aj v našej recenzii.

Inteligentné hodinky či slúchadlá a tablet

Xiaomi tento rok ukázalo viacero nových inteligentných hodiniek či slúchadiel aj v rámci eventov začiatkom roka. Azda najväčšími lákadlami pre fanúšikov sú však podľa Xiaomi inteligentné hodinky Xiaomi Watch 2 a Watch 2 Pro, ktoré rovnako ukázali v rámci prezentácie na Slovenských firemných hrách. Chýbať však nemohol ani elegantný fitness náramok Xiaomi Smart Band 8 Pro, ktorý sme taktiež otestovali aj v redakcii.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

Predajným hitom v rámci portfólia produktov od Xiaomi sú aj slúchadlá Redmi Buds 5 (Pro). Aj tieto nám Xiaomi ukázalo v chorvátskom Umagu spolu s ďalšími produktami. Nechýbali teda ani produkty do domácnosti či tablet Xiaomi Pad 6S Pro s veľkým displejom, ktorý dokáže byť takmer plnohodnotnou náhradou za notebook na cestách.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

Ďalšie Xiaomi produkty do domácnosti

Xiaomi nie je výrobca, ktorý predáva len produkty v podobe smartfónov, tabletov či nositeľnej elektroniky. Veľkou časťou ich portfólia sú aj produkty do domácnosti ako sú kamery, fritézy či vysávače. Jedna z kamier, ktorú nám však Xiaomi ukázalo v Umagu, si získala našu pozornosť. Ide o solárnu kameru Xiaomi BW400 Pro, ktorú sme taktiež otestovali a patrí medzi našich favoritov v tomto segmente.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

Ak sa však pozeráte po vysávači do domácnosti, len nedávno bol predstavený cenovo dostupný vysávač v skvelej kvalite v podobe Xiaomi Robot Vacuum X20+. Tento vysávač je aktuálne vo výbornej cene za 399 eur, pričom ponúka prémiové možnosti. Viac o zľave či výbave vysávača sa dozviete aj v našom predchádzajúcom článku.

Xiaomi produkty v UmaguZdroj: TOUCHIT
Xiaomi produkty v Umagu

V neposlednom rade by sme dali do pozornosti aj skvelú Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen. Túto kolobežku sme v Chorvátsku využívali na prepravu, pričom nás oslovil najmä jej výkon, rýchlosť 25 km/hod aj do kopca či smerovky, ktoré využijete na cestách pre bezpečnejšiu prepravu.

V Chorvátsku sme si tak užili nové produkty a zašportovali si, pričom sme s tímom Xiaomi na Slovenských firemných hrách vybojovali krásne strieborné miesto. Akciu sme si užili aj vďaka novým produktom, ktoré sme mali počas celého pobytu k dispozícii.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.