Tablety zo série Xiaomi Pad 7 môžu prísť do Európy viaceré.

Čínska spoločnosť Xiaomi každoročne predstavuje niekoľko tabletov do svojho portfólia. Vzhľadom na skoršie úniky teraz môžeme povedať, že sa pripravuje hneď niekoľko modelov. Jedným z nich je tablet od značky Redmi, druhým od POCO a najlepšie vybavenými tabletmi budú tie, ktoré predstaví materské Xiaomi. Tieto tablety budú spadať pod sériu Xiaomi Pad 7 a na trh prídu o pár mesiacov.

Okolo tejto série sa už teraz točia viaceré dohady, pričom je jasné, že Xiaomi predstaví hneď niekoľko modelov. Ako je však zvykom, čínsky výrobca zvyčajne neprináša všetky modely na globálny trh a ako aj v sérii Xiaomi Pad 5, tak aj Pad 6 prišiel do Európy len základný model série. Tento rok by to mohlo byť inak.

Séria Xiaomi Pad 7 už na jeseň

Modelový rad Xiaomi Pad 7 bude pozostávať najmenej z dvoch tabletov. Skoršie certifikácie a úniky poukazovali na základný a Pro model, pričom obe verzie tabletu by sa mohli predstaviť na konci leta. Očakáva sa, že si Xiaomi na ich predstavenie vyberie mesiac september, kedy by sa mohli predstaviť aj telefóny z radu Xiaomi 14T. Predstavenie nových tabletov prebehne v nezvyčajnom čase, no zároveň s ohľadom na nedávno predstavený Xiaomi Pad 6S Pro 12,4.

Xiaomi Pad 6S Pro 12,4Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6S Pro 12,4

Tento rok by sme sa na globálnom trhu mohli dočkať hneď dvojice tabletov z oficiálnej distribúcie. Xiaomi Pad 7 aj jeho Pro verzia by sa tak mohli predávať aj na Slovensku. Zatiaľ nie je jasné, aké rozdiely medzi nimi budú. Očakávame však, že Pro verzia bude lepšia minimálne v oblasti výkonu a ponúknuť by mohla aj väčší displej. Už teraz sa rozpráva o tom, že Pro verzia by mala vsadiť na 12,45″ displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a o výkon sa má postarať vlajkový Snapdragon 8 Gen 3.

Ako je už v prípade tabletov zvykom, Xiaomi aj v sérii Xiaomi Pad 7 vsadí na veľké batérie. V oboch tabletoch by sa mohla nachádzať veľká 10 000 mAh batéria. Z oblasti operačného systému celá séria pochopiteľne ponúkne Xiaomi HyperOS pre tablety. Dátumy predstavenia zatiaľ nie sú známe, no ako je už zvykom, tablety sa najskôr predstavia na čínskom trhu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.