Spoločnosť vytvorila partnerstvo s výrobcom Light.

Spoločnosť Light sa širšiemu publiku odprezentovala pred pár dňami s HMD. Spolupracovala na vývoji fotoaparátu Nokie 9 PureView. Aj keď Nokia už využíva technológie spoločnosti Light, nejedná sa o exkluzívne partnerstvo. Okrem ďalšieho výrobcu – Sony, bude Light spolupracovať aj so Xiaomi. Spolupracovať budú na vývoji smartfónov s vyšším počtom fotoaparátov, pracujúcich na základe výpočtovej fotografie.

Práve týmto spôsobom obidve spoločnosti odštartujú svoju spoluprácu, ktorá by sa mala následne prehĺbiť a pokračovať vývojom multi-kamerových systémov Xiaomi, ktoré budú využívať procesory Light image.

Zatiaľ ani jedna zo spoločností neposkytla nič o budúcom dizajne, ale smartfóny budú pravdepodobne používať senzory Sony (ako väčšina zariadení) a budú vybavené minimálne 4 a viac kamerami. Táto teória je podporená aj vzniknutou spoluprácou Sony / Light na nových senzorov IMX, ktoré by mali byť na multi nasadenie pripravené.

Light obrazový procesor – Lux Capacitor je navrhnutý tak, aby dokázal obsluhovať vyšší počet kamier (od 2 do viac ako 10) s rôznymi ohniskovými vzdialenosťami. Napríklad, HMD si vybralo 5 fotoaparátov s ohniskovou vzdialenosťou 28 mm pre všetkých 5 objektívov Nokie 9. Pripraví Xiaomi niečo podobné, alebo zvolí iný prístup ako HMD? Čas ukáže.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 PureView mieri na Slovensko: Svetovo prvý telefón s piatimi fotoaparátmi čoskoro v predaji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.