Už o pár dní sa pritom môžeme tešiť aj na pokračovanie série Xiaomi 12.

Smartfóny by mali niesť označenie Xiaomi 12S a 12S Pro, pričom vylepšenia sa budú týkať aj ich výkonu. Novinky tak bude poháňať najnovší čipset spoločnosti Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 s taktovacou frekvenciou až 3,2 GHz.

Okrem vysokého výkonu sa však môžeme tešiť aj na ďalšie parametre, ktoré sa do týchto telefónov dostanú. Modely Xiaomi 12S a Xiaomi 12S Pro by mali mať až 12 GB RAM, až 512 GB úložisko a batériu so 120 W rýchlym nabíjaním. Povráva sa, že už tieto dva smartfóny by mali dostať do svojej výbavy hlavný fotoaparát, ktorý spoločnosť Xiaomi vyvinula v spolupráci so spoločnosťou Leica. Nie je však vylúčené, že v rovnaký deň spoznáme aj dlhoočakávaný model Xiaomi 12 Ultra.

Render Xiaomi 12 UltraZdroj: Zoutonus
Render Xiaomi 12 Ultra

V čase uvedenia týchto telefónov by mala byť dostupná aj verzia Xiaomi 12S Dimensity Edition s čipovou sadou MediaTek Dimensity 9000. V prípade tejto verzie sa očakávajú kompromisy aj v ostatnej výbave – iba 67 W rýchle nabíjanie a fotoaparát bez zásahu spoločnosti Leica. V prípade tohto smartfónu by mohla byť cena veľmi zaujímavá.

Xiaomi 13 o mesiac skôr?

Pomerne zaujímavo pritom znie aj druhá správa, ktorá nám prezrádza, že Xiaomi by malo novú sériu Xiaomi 13 predstaviť už v novembri tohto roka. Podľa očakávaní by sa v týchto zariadeniach mali objaviť ešte výkonnejšie čipové sady s označením Snapdragon 8 Gen 2, ktoré budú využívať celkom novú architektúru 4 klastrov. Okrem toho nie je vylúčené aj použitie QHD+ displejov.

Nová séria by mala byť už vybavená aj novým softvérom v podobe Androidu 13.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.