V roku 2015 zahynulo pri fotení selfie minimálne 12 ľudí.

Pre porovnanie, žraloky usmrtili 8 ľudí a to je na ich pomery nezvyčajne vysoké číslo. Medzi 12 obeťami selfie fotenia nájdeme napr. Španiela, ktorý si chcel spraviť štýlovú fotku pred bežiacim býkom. Neprežil to. Internetom takisto koloval príbeh 21-ročnej ženy, ktorá sa fotila s nabitou zbraňou a omylom stlačila nesprávnu spúšť. Mala však veľké šťastie a hoci bola v kritickom stave, postrelenie hlavy prežila.

Neopatrní pri fotení sú aj starší ľudia. Posledná obeť selfie fotenia mala 66 rokov. Japonský turista umrel po tom, čo sa snažil odfotiť pred budovou Taj Mahal Royal Gate. Pošmykol sa, spadol zo schodov a umrel na poranenia hlavy. Úrazom a úmrtiam, ktoré vznikli počas selfie fotenia, je dokonca venovaná samostatná stránka na Wikipedii, ktorá obsahuje 25 prípadov od marca minulého roka. Hoci je počet úmrtí štatistický údaj, ponaučenie je zrejmé – treba si dávať pozor aj pri takej triviálnej činnosti, ako je fotenie.

Selfie fotenie je fenomén posledných rokov. Pri fotení sa často používajú tzv. selfie tyče, vďaka ktorým vyzerá fotka lepšie, pretože je snímaná z väčšej vzdialenosti. Toto príslušenstvo však začínajú mnohé turistické atrakcie zakazovať.

Zdroj: CN Traveler

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit