Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Budúcoročným rezerváciám dominujú cesty do Thajska, Spojených arabských emirátov a Spojených štátov

S uvoľňovaním opatrení rastie aj záujem cestujúcich o diaľkové letecké spojenia. Okrem kratších letov, ktoré tento rok medzi Slovákmi dominovali, sa zvýšil aj záujem o diaľkové lety. Z údajov travel-tech spoločnosti Kiwi.com vyplýva, že počet rezervácií diaľkových letov klesol v rokoch 2019 až 2021 približne o 76 %. Tento rok však diaľkové lety opäť hlásia nárast, a to dokonca päťnásobný.

V tomto roku bol najväčší dopyt po cestách do Dubaja, New Yorku, Abú Dhabí, Bangkoku a Los Angeles. Pokiaľ ide o rezervácie na budúci rok, Slováci najčastejšie kupujú lety do Bangkoku, nasledujú Dubaj, Mahé a Abú Dhabí.

„Očakávame, že záujem slovenských cestovateľov o diaľkové lety v budúcom roku ešte viac porastie, a to ako na západ do Severnej Ameriky, tak aj na východ do Ázie, ktorá je už dva roky pre zahraničných turistov takmer uzavretá. Pred týždňom informovalo o svojom otvorení pre turistov Japonsko,“ komentuje aktuálnu situáciu Eliška Řezníček Dočkalová, riaditeľka Customer Experience v Kiwi.com.

Diaľkové lety na budúci rok aktuálne predstavujú približne 13 % všetkých rezervácií od Slovákov, čo prevyšuje úroveň spred pandémie v roku 2019. Napriek zvýšenému záujmu o diaľkové lety však medzi Slovákmi aj tento rok zostávajú najobľúbenejšou voľbou kratšie lety. Tvoria takmer tri štvrtiny (74 %) rezervácií, pričom najobľúbenejšie sú lety do Londýna, Barcelony, Milána, Ríma a Palmy de Mallorca.

Značky: