Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Brnenský software na úpravu fotiek Zoner Photo Studio X vyhral jedno z najprestížnejších svetových ocenení vo fotografickej branži, TIPA World Awards. Stal sa tak vôbec prvým oceneným českým produktom v tridsaťročnej histórii udeľovaní cien TIPA.

Svetovo uznávané ocenenie pre najlepšie fotografické produkty TIPA World Awards si tento rok odnáša v Brne vyvíjaný program na úpravu fotiek Zoner Photo Studio X. Dnes to oznámila asociácia TIPA (Technical Image Press Association), ktorá ceny každoročne udeľuje. Zoner Photo Studio X zvíťazilo v kategórii Najlepší softvér pre prácu s fotografiou a stalo sa vôbec prvým českým produktom oceneným asociáciou TIPA.

„Považujeme toto ocenenie za veľký úspech, ale hlavne je to pre nás jasný dôkaz, že Zoner Photo Studio X je v zahraničí plnohodnotne postavené vedľa zatiaľ svetoznámejších konkurentov. Našu pozíciu potvrdí hneď jesenná aktualizácia, v ktorej chystáme veľké novinky,“ hovorí riaditeľ softvérovej divízie spoločnosti ZONER software, ktorá program Zoner Photo Studio X vyvíja, Michal Prouza.

TIPA World Awards každý rok získavajú najlepšie fotoaparáty, objektívy, ale aj príslušenstva alebo technológie zamerané na fotografiu. TIPA združuje 25 renomovaných fotografických magazínov zo štrnástich krajín a piatich kontinentov, ktorých šéfredaktori vyberajú vhodných kandidátov do užšieho výberu v celkom štyridsiatich oceňovaných kategóriách. Dostať sa do ich hľadáčika je pritom veľmi neľahká úloha.

Práca na našej nominácii do tejto kategórie sa začala v roku 2019 a som naozaj rád, že je po takej dobe vidieť výsledok. ZPS X zlučuje funkcie, na ktoré má napríklad Adobe niekoľko programov za cenu, ktorej snáď nemôže konkurovať žiaden iný program. Myslím, že v tom je naša sila oproti konkurencii,” približuje Thomas Urban, ktorý za ZONER software s TIPA magazínmi dlhodobo komunikuje.

Medzi hlavnými kritériami posudzuje TIPA inovatívnosť, využitie špičkových technológií, dizajn a ergonómiu, používateľskú prívetivosť a pomer ceny a výkonu. Finalisti sú vyberaní v niekoľkých kolách vrátane hodnotenia odbornou komisiou. O víťazoch rozhoduje valné zhromaždenie za prítomnosti zástupcov všetkých magazínov v asociácii TIPA.

Značky: