Komunikačná aplikácia zaznamenala viac ako 500 miliónov stiahnutí.

Zoom bol populárny už pred vypuknutím pandémie. Aj keď sa aplikácia začiatkom roka 2020 stala jednou z najviac používaných, jej názov sa v posledných týždňoch ešte viac udomácnil v povedomí používateľov. Je zrejmé, že aplikácia sa teší obrovskej popularite, takže nie je prekvapením, že aj v týchto dňoch sa naplno používa pri dištančnom vyučovaní. 

Pokiaľ by sme porovnali popularitu Zoomu s inými aplikáciami, tak do priameho porovnania aby sme mohli zaradiť napríklad aplikácie Spotify alebo SwiftKey, ktoré takisto v Obchode Play zaznamenali 500 miliónov stiahnutí.

Obchod Play najnovšie uvádza, že aplikácia Zoom zaznamenala na Androide 500 miliónov inštalácií. V prípade Zoomu je to obzvlášť pôsobivý míľnik, pretože aplikácia doteraz nebola dodávaná so žiadnym telefónom alebo tabletom. Spotify, SwiftKey, Pinterest alebo Opera Mini rovnako prekonali 500 miliónov inštalácií, ibaže väčšina z týchto aplikácií je predinštalovaná na rôznych zariadeniach viacerých výrobcov.

Dosiahnuté čísla tiež ukazujú, ako Zoom rýchlo rástol. Aplikácia v novembri 2019 dosiahla iba „viac ako 10 miliónov“ inštalácií a do 20. marca 2020 bolo zaznamenaných 50 miliónov stiahnutí. O necelé dva mesiace neskôr Zoom dosiahol 100 miliónov inštalácií.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.