Nová funkcia je dostupná pre všetkých používateľov na celom svete.

Zoom oznámil, že do svojej video služby zabudoval dlho žiadanú funkciu end-to-end šifrovania a začal ju sprístupňovať pre používateľov na celom svete. Nová forma šifrovania, ktorá zvyšuje zabezpečenie dát a súkromia používateľov, je dostupná pre každého – aj pre tých, ktorí používajú službu bezplatne.

Zoom využíva 256-bitové AES-GCM šifrovanie. Pre jeho využitie je potrebné používať aplikáciu pre počítač vo verzii 5.4.0 alebo vyššej, aplikáciu pre Android alebo službu Zoom Rooms. End-to-end šifrovanie je automaticky zvolené ako predvolená technológia na zabezpečenie video konferencie, pričom šifrovací kľúč sa generuje priamo na zariadeniach účastníkov.

End-to-end šifrovanie ponúka vyššiu mieru zabezpečenia video konferencie. Na druhej strane, táto technológia znemožňuje využívať niektoré funkcie, ako je záznam konferencie, jej preklad v reálnom čase, hlasovanie či súkromný čet. Pre sprístupnenie týchto funkcií je potrebné zmeniť spôsob zabezpečenia a vypnúť end-to-end šifrovanie.

Ďalšie informácie nájdete na webe Zoomu.

Zdroj: Zoom

Prečítajte si aj:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit