Zostava S-Trax Snowbike od rakúskej spoločnosti FasterBikes je kompatibilná s elektrickými aj klasickými bicyklami.

Samozrejme, výhodu budú mať predovšetkým elektrické bicykle so stredovým pohonom, ktoré ponúknu aj s touto prestavbou zásadnú dávku asistencie. Zostava S-Trax Snowbike umožní prerobiť váš bicykel na malý snežný skúter, pričom na to netreba navštíviť žiaden špecializovaný servis – všetko zvládnete doma, stačí vám kúsok zručnosti. Predné koleso bicykla sa nahradí lyžou, ktorá zaručí perfektné kĺzanie s nízkym trením a rovnako tak umožňuje pohodlné ovládanie smeru bez výrazných obmedzení.

Zadné koleso sa nahrádza špeciálnou pásovou jednotkou, ktorá pozostáva s prenosových valcov, ľahkého rámu a samotného pásu s výbornou trakciou. Pohon pásu zabezpečuje jazdec pedálmi (prenos sily cez klasickú reťaz), pričom je jednoznačnou výhodou, ak máte elektrický bicykel so stredovým motorom, ktorý vám bude v náročnejšom teréne nápomocný a jazda bude zábavnejšia. Samozrejme, zostavu viete namontovať aj na bežný bicykel a  zašportovať si o niečo viac. Brzdy, o ktoré odmontovaním kolies prídete, nahradí mechanická kotúčová brzda priamo na páse, takže je zaručená aj bezpečnosť. Dodajme, že existuje aj špeciálna zostava s vlastným elektromotorom a batériami, ktorá je však náročnejšia na inštaláciu a rovnako tak aj drahšia.

Táto zostava môže byť zaujímavým a zábavným doplnkom hlavne pre ľudí, ktorí trávia väčšinu zimných mesiacov na horách, pričom treba počítať s tým, že nejde o lacný „špás“. Zostava S-Trax Snowbike stojí približne 2499 eur, čo je cena veľmi slušného elektrického bicykla. Aj v tomto prípade ide o doplnok, ktorý nepotrebujete, ale (možno) chcete :).

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE