Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) očakáva počas veľkonočných sviatkov zvýšený pohyb cestujúcich. V reakcii na to v dňoch 28. marca až 1. apríla 2024 vypraví posilové vlaky.

„Celkovo pridávame 27 vlakov, z toho 5 expresných a 22 rýchlikov. Našim hlavným cieľom je zabezpečiť, aby sa rodiny a priatelia zo všetkých regiónov Slovenska mohli počas sviatočného obdobia bezpečne a pohodlne stretnúť. Sme hrdí na to, že môžeme tento cieľ podporiť zvýšením kapacity našich vlakových spojení. Naše tímy pracujú na skvalitnení služieb, aby sme vyhoveli potrebám a očakávaniam cestujúcich a zároveň podporovali udržateľnú mobilitu na Slovensku. Prvý posilnený vlak pôjde už štvrtok 28. marca,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK, Peter Helexa.

Najvyťaženejšie spoje sú už teraz zarezervované na približne 71 %. ZSSK preto odporúča cestujúcim, aby si cestovné lístky zakúpili včas.

Dopravca tiež navýši kapacitu vlakov InterCity,ktoré ponúkajú najrýchlejšie a najkomfortnejšie spojenie medzi Bratislavou a Košicami. Vďaka nadväzujúcim prípojom v kľúčových uzloch sa dostanete domov ešte pohodlnejšie a bez zdĺhavého čakania na prestup v staniciach.

Najrýchlejšie IC vlaky ZSSK vás prevezú naprieč Slovenskom za približne 4 hodiny a 40 minút. Počas cesty sa o cestujúcich postará vlakový personál, vo vlaku vás čakajú kvalitné služby a reštauračný vozeň.

Vo vlakoch InterCity je preprava možná len s platným IC cestovným dokladom s miestom. Vďaka tomu sa počas Veľkej noci vyhnete tlačenici a cestovanie bude oveľa komfortnejšie. Cestovanie IC vlakom vám zaručí maximálne pohodlie a príjemnú atmosféru počas celej cesty.

Posilové vlaky pôjdu na linkách:

  • Bratislava – Košice a späť: Expresy TATRAN (28. marca a 1. apríla)
  • Bratislava – Prešov (s NAD* až po Humenné) a späť: Expresy ŠARIŠAN (28. marca a 1. apríla)
  • Bratislava – Žilina a späť: Rýchliky POVAŽAN (28. – 31. marca a 1. apríla)
  • Bratislava – Zvolen a späť: Rýchliky URPÍN (28. marca a 1. apríla)
  • Bratislava – Prievidza a späť: Rýchliky BOJNICE (1. apríla)
  • Bratislava – Trenčín: Rýchliky POVAŽAN (29. marca – 31. marca)
  • Bratislava – Vrútky: Expres TATRAN (1. apríla)
  • Žilina – Košice: Rýchliky TATRAN (29. marca – 31. marca a 1. apríla)

ZSSK posilní aj medzištátne rýchliky z a na Ukrajinu R 960 ZAKARPATIA (Košice 8:46 – Mukačevo 14:00) a R 961 ZAKARPATIA (Mukačevo 14:48 – Košice 18:17) o jeden vozeň v dátumoch 22. – 29. marca a  1. – 7. apríla. Kapacita vlakov sa teda zvýši dvojnásobne.

ZSSK odporúča cestujúcim, aby si vopred zabezpečili cestovný lístok a miestenku. Môžu tak urobiť online cez e-shop ZSSK, mobilnú aplikáciu Ideme vlakom, alebo SMS lístok. Vďaka tomu sa vyhnú čakaniu v radoch pri pokladniciach.

*Na trase Humenné – Nižný Hrabovec je zavedená náhradná autobusová doprava (NAD) pre prebiehajúcu elektrifikáciu.

Značky: